Şehir

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık Bartın'da Çeşitli Temaslarda Bulundu

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Bartın’da ortak projeler ve yeni iş birliklerinin başlatılması amacıyla çeşitli temaslarda bulundu.

Bartın’da bir dizi temaslarda bulunan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile iş birliği protokolü imzaladı. İmzalanan protokol kapsamında Karabük Üniversitesi tarafından Bartın Üniversitesi ile iş birliği içerisinde Bartın TSO üyelerine danışmanlık desteği verilecek. Bu iş birliği çerçevesinde Bartın Organize Sanayi Bölgesi'ndeki şirketler için yeşil yaka personeli yetiştirilmesi projesi yapılacak. İş birliği protokolünün ardından Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ile görüşen KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık daha sonra Bartın Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti.

Karabük Üniversitesi ile Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Ziyaretler kapsamında ilk olarak Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık’ı ziyaret etti. Ziyarete Karabük Üniversitesi Demir Çelik Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Recep Demirsöz eşlik etti. Bartın Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleşen görüşmede, Karabük Üniversitesi ve BTSO arasında mevcut ve gelecekteki iş birliği olanakları üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

Görüşmenin ardından Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık,  Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık arasında iş birliği protokolü imzalandı.

İmzalanan protokol ile Karabük Üniversitesi Demir Çelik Enstitüsü tarafından Bartın Üniversitesi iş birliği içerisinde Bartın Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine sınırda karbon düzenlemesi mekanizması (SKDM) raporlama danışmanlığı, kurumsal karbon ayak izi ve su ayak izi raporlama danışmanlığı, sürdürülebilirlik raporu hazırlama, teknik rapor hazırlama ve teknik danışmanlık hizmeti verilmesi planlanıyor. Bu iş birliği çerçevesinde Bartın Organize Sanayi Bölgesi'ndeki şirketler için yeşil yaka personeli yetiştirilmesi projesi yapılacak.

KBÜ Rektörü Kırışık, BARÜ Rektörü Uzun’u Ziyaret Etti

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası ile imzalanan iş birliği protokolünün ardından KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’u ziyaret etti. Rektörlük makamında gerçekleştirilen ziyarette, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası ile gerçekleştirilen iş birliği protokolü hakkında değerlendirmelerde bulunuldu ve ortak projeler hakkında görüş alışverişi yapıldı.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, iş birliklerini geliştirmek ve üniversitelerin kaynaklarını bölgede daha etkin bir şekilde kullanmak amacıyla potansiyel projeler üzerinde durulması gerektiğini ifade etti.

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu tür ziyaretlerin üniversiteler arası ilişkilerin güçlendirilmesi ve ortak başarıların artırılması açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık Bartın Organize Sanayi Bölgesi’nde İncelemelerde Bulundu

Ziyaretler kapsamında Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Bartın OSB Müdürü Oğuzhan Kasapoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette üniversite-sanayi iş birliği kapsamında gerçekleştirilecek olan çalışmalar üzerinde duruldu.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Bartın OSB’de faaliyet gösteren fabrikalar ve yeni genişleme alanları hakkında OSB Müdürü Oğuzhan Kasapoğlu’ndan detaylı bilgiler aldıktan sonra fabrika ziyaretlerinde bulundu.