Öğrenci

Usta Şef Elinden Baklavanın Püf Noktaları Anlatıldı

Karabük Üniversitesi Safranbolu Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, “Baklava Workshop ve Söyleşi” etkinliğine ev sahipliği yaptı.  Safranbolu Turizm Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Özkan Süzer’in moderatörlüğünde Gaziantep’in köklü markalarından Boztoprak Baklavaları’nın dördüncü kuşak temsilcisi Muhammed Boztoprak konuk olduğu etkinlikte, Türk mutfağının en önemli tatlılarından baklavanın püf noktaları anlatıldı.

Safranbolu Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün Mutfak Uygulama dersi kapsamında düzenlenen etkinlikte, baklavanın yapım aşamaları uygulamalı olarak gösterilirken, öğrenciler tatma fırsatı buldu.  Ayrıca, baklavanın tarihi, kültürel önemi ve gelenekleri hakkında söyleşi gerçekleştirildi.

Etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Dr. Öğr. Üyesi Özkan Süzer, Türk mutfağının geleneksel temsilcileriyle öğrencileri bir araya getirmenin, gelenekle geleceği buluşturmak adına taşıdığı öneme vurgu yaptı. Konuk Muhammed Boztoprak ise, Boztoprak Baklavaları olarak bu kadim mutfak kültürünü yaşatmanın ve gelecek nesillere aktarmanın kendileri için bir sorumluluk olduğunu ifade etti.