Edebiyattan Sanata Fasl-ı Muhabbet

Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi ve Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından ”Edebiyattan Sanata Fasl-ı Muhabbet” programının üçüncüsü Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilim ve Sanat Akademisinde gerçekleştirildi. Programın konuğu KBÜ Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Anıl Ertok oldu. Karabük Üniversitesi (KBÜ) Edebiyat Fakültesi ve Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi (SGSTF) önderliğinde Öğr. Gör. Mesut DOĞAN başkanlığındaki "Sesli Düşünme Kulübü" ile birlikte Edebiyattan Sanata Fasl-ı Muhabbet programının üçüncüsü Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilim ve Sanat Akademisinde gerçekleştirildi. Programın konuğu KBÜ GSTF Dekanı Prof. Dr. Anıl Ertok Atmaca oldu. Yapılan programın moderetörnlüğünü GSTF Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Arş. Gör. Zübeyde Uzun üstlendi. Edebiyattan Sanata Fasl-ı Muhabbet Sanat programının konusu bu ay sanat "Neden Sanat Var?"dı. Programda KBÜ GSTF Dekanı Prof.  Dr. Anıl Ertok Atmaca "Neden sanat var ve sanatı anlamak" konusunu ele alarak bilgi ve tecrübelerini paylaştı. Prof. Dr. Anıl Ertok Atmaca “Sanat eserleri müzik, film, şiir, resim gibi insanları rahatlatmak için var. Sanat insan için var, duyguları yaşamak ve yaşatmak için var” dedi ve bir eserin sanat olabilmesi için en önemli koşulunun yaratıcılık olduğunu vurguladı. Sanat eleştiri sürecinde kullanılan dört basamaktan bahsederek (betimleme, çözümleme, yorumlama, yargı) programın devamında katılımcılarla birlikte Leonardo Da Vinci’nin ünlü tablosu Mona Lisa’nın kritiğini yaptı. Katılımcılar bu metot eşliğinde Mona Lisa tablosunu eleştirirken keyifli dakikalar yaşadı. Program GSTF akademisyenleri Arş. Gör. Abdurrahman Özsağır (Klasik Kemençe), Arş. Gör. Hazar Ertürk (Tef), Arş. Gör. Furkan Yılmaz (Ud) ve Müzik Bölümü Öğrencisi İsmet Gencol ’un dinleyicilere keyifli anlar yaşatan Türk Musiki dinletisi ile son buldu.