Bülten

KBÜ Medya Bülteni'nin 3. Sayısı Yayımlandı

Karabük Üniversitesinde düzenlenen etkinlikler, ulusal ve uluslararası iş birlikleri, projeler, akademik başarılar ve bilimsel çalışmaları içeren “KBÜ Medya Aylık Dijital Bülteni” nin üçüncü sayısı zengin içeriği ile okuyucularıyla buluştu.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın öncülüğünde Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan “KBÜ Medya Aylık Dijital Bülteni”nin Ekim sayısı yayımlandı. Karabük Üniversitesinin akademik başarılardan yapılan iş birliklerine kadar geniş bir yelpazede yürütülen çalışmaların yer aldığı Ekim sayısında, üniversitenin önemli projeleri de dikkat çekiyor.

Bültenin Ekim sayısında Karabük Üniversitesinin akademik dönemin başında kurumsal, bilimsel, akademik, kültür, sanat ve öğrenci alanlarında büyük başarıları, üniversitenin enerji verimliliği alanındaki çalışmalarından dolayı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından "Binalarda Enerji Verimliliği Üstün Başarı Belgesi" ile onurlandırılması, Tıp Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Aydın Sinan Apaydın’ın dünya çapındaki “Tıbbi Yenilik ve Buluşlar” alanındaki birinciliği, üniversitenin bilimsel başarıları, Karabük Üniversitesinin uluslararası arenadaki hızlı yükselişi, Erasmus+ destekli projeleri, sanayi iş birlikleri, Türkiye’deki birçok paydaşın katılımıyla 6-7 Kasım’da Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşecek olan Sağlık Bilimleri Festivali: Sağlıkfest kapsamında yapılan çalışmalar ve imzalanan protokoller, akademik iş birlikleri, yürütülen faaliyetler ve düzenlenen etkinlikler hakkında bilgiler yer alıyor.

Yeni Akademik Yılda Başarılarla Dolu Bir Gelecek

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, yeni akademik yılın başlangıcında Karabük Üniversitesi ailesine hitap ederek, yeni dönemin öğrenciler, akademisyenler ve idari personel için hayırlı olmasını diledi. Eylül ayı itibarıyla üniversitenin, kurumsal, bireysel, ulusal ve uluslararası alanda önemli başarılara imza attığını vurgulayan Kırışık, bu bültenin hikayesinin de başarılarla başladığını belirtti. Kırışık, "Kurumsal olarak enerji alanındaki çalışmalarımız sayesinde, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından 'Binalarda Enerji Verimliliği Üstün Başarı Belgesi' almaya hak kazandık" dedi. Stanford Üniversitesi tarafından yayımlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde 12 akademisyenin “Yıllık Etki” ve 6 akademisyenin “Kariyer Boyu Etki” kategorisinde yer aldığını belirten Prof. Dr. Kırışık, Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesinden Dr. Aydın Sinan Apaydın'ın “Tıbbi Yenilik ve Buluşlar” alanında dünya birincisi olduğunu duyurdu.

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesinde görevli Dr. Musa’nın “Bir Orkestranın İzinde” belgeselinin Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde finalist seçildiğini de ekledi. Tıp Fakültesinden birincilikle mezun olan Dr. Benan Kahveci'nin, Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) 2024 sonuçlarına göre Türkiye 180'incisi olarak üniversiteyi gururlandırdığını vurguladı. Rektör Kırışık, Lumident Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği ile yapılan protokol ile üniversite personeli ve öğrencilerin poliklinikteki hizmetlerden ücretsiz muayene ve indirimli tedavi imkanlarıyla faydalanacağını duyurdu. Ayrıca, İlim Yayma Cemiyeti ile eğitimde iş birliği protokolü imzaladıklarını ve bu protokolün İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin gelişimine katkı sağlayacağını ifade etti. Kırışık, Türk Dünyası ile ilişkileri güçlendirmeye devam ettiklerini belirterek, Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev’i ağırladıklarını ve Kırgız Ekonomi Üniversitesi ile yeni iş birlikleri protokolü imzaladıklarını söyledi. Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen “Master Chef Simulator: Sustainable Gastronomy Training Through VR” adlı Erasmus+ KA220 projesi gibi geleceğin teknolojilerine yönelik projeler üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Son olarak, Bulgaristan ile eğitim ve kültür alanında temaslarda bulunduklarını ve üç üniversite ile akademik iş birlikleri gerçekleştirdiklerini vurguladı. Kırışık, bilimsel çalışmalara katkı ve desteğin devam edeceğini, ulusal ve uluslararası iş birliklerini genişleterek uluslararası bir üniversite olma hedeflerini gerçekleştireceklerini ifade etti. "Yenilikçi projeler ve yaklaşımlar geliştirerek, Milletimize, Devletimize ve insanlığa güzel bir dünya hediye etmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Karabük Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan "KBÜ Medya Aylık Dijital Bülteni"ne ulaşmak için linke tıklayınız.