Öğrenci

Kazakistanlı öğrenciler Karabük'ten mutlu ayrılıyor

Mevlana değişim programıyla Kazakistan Taraz State ve The Eurasian Humanities üniversitelerinden öğrenim görmek için Üniversitemize gelen Kazakistanlı öğrenciler Güz yarıyılının tamamlanmasıyla ülkelerine mutlu dönüyor.  Üniversitemiz ile Kazakistan Taraz State ve The Eurasian Humanities üniversiteleri arasında imzalanan Mevlana Değişim Programı Protokolü çerçevesinde 2017 - 2018 Akademik Yılı Güz döneminde Kazakistanlı öğrenciler öğrenim görmek için Üniversitemize gelmişti.  Eğitimini tamamlayan öğrencilerden Canar Kalina, Gaziza Satken, Anel Yedelbayeva ve Nusha Salkymbay Karabük Üniversitesi, Karabük ve ülkemizle ilgili deneyimlerini Külliye Karabük ile paylaştı. 17 Ocak'ta ülkelerine dönecek olan öğrenciler İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde eğitim gördü. Misafir öğrenciler, ayrıca Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER)'nde 2 ay kadar Türkçe eğitimi de aldı. Karabük’ten ve Üniversiteden çok memnun kaldıklarını ifade eden öğrencilerden bazıları ilk kez yurt dışı deneyimi yaşadıklarını belirtti. Öğrenciler eğitim dönemleri boyunca İstanbul, Eskişehir, Tokat ve Amasra gibi yerleri de gezme imkanı buldu. Üniversitemizde öğrenim gören Kazakistanlı öğrenciler deneyimlerini ve düşüncelerini şu sözlerle aktardı: Canar Kalina:
Burada aldığımız eğitimden çok memnun kaldım. Buradaki eğitimin özellikle İngilizce konusunda bana çok katkısı oldu. Hocalarımızın İngilizce öğretimi gerçekten çok başarılıydı. Kampüs olanakları ve özellikle Kütüphane çok güzel.
Gaziza Satken:
Kazakistan'da yaşadığımız şehirde Karabük kadar yeşillik ve ormanlık alan yok. Bunu burada görmek ve yaşamak çok keyifli oldu. Burada ayrıca ülkemize göre daha ılıman bir hava var. Ailemden ilk kez ayrı kaldım, onları özledim. Görmek için sabırsızlanıyorum.
Anel Yedelbayeva:
Ben daha önce Türkiye'ye tatil için gelmiştim. Tatil çok güzeldi elbette ama burada eğitim görmüş olmak da beni çok mutlu etti. Daha iyi bir İngilizce deneyimi ile ülkemize dönüyoruz. İlk kez yurtta kaldım, çok konforlu ve sıcaktı.
Nusha Salkymbay:
Türk yemekleri ile bizim yemeklerimiz birbirine benziyor. Ancak burada köfte ve pideyi çok sevdim. Biz çayı ülkemizde çok içeriz, burada da çok tüketiliyor. Türk çayının tadını ve kokusunu çok beğendim.
Haber: Kübra Demirci | Fotoğraflar: Emirhan Çevikbay