1. Uluslararası Dil ve Edebiyatta Modernleşme ve Gelenek Sempozyumu başlıyor

Karabük Üniversitesi ile Uluslararası Saraybosna Üniversitesi, Uluslararası Balkan Üniversitesi Bakı Avrasiya Universiteti ve The Eurasian Humanities Institute ortaklığında gerçekleşecek olan "I. Uluslararası Dil ve Edebiyatta Modernleşme ve Gelenek" adlı sempozyum yarın (Çarşamba) saat 09:00'da Hamit Çepni Konferans Salonu'nda başlıyor. Dünya üzerinde dil ve edebiyat alanlarında çalışan bilim ve sanat insanlarının bir araya geleceği Sempozyum'da; geleneksel ve modern dil ve edebiyat anlayışları hakkında geçmişten geleceğe metot, kuram, fikir ve sanat anlayışları tartışılacak ve paylaşılacak. Ayrıca, gelenekten beslenen modern dil ve edebiyat yöntem ve teorileri üretebilmek amacıyla düzenlenen Sempozyumda, edebî ve kültürel problemlere çözüm aranacak, öneriler ileri sürülecek, rasyonel yaklaşım açıları bulunacak ve ortak paydaya gelebilmenin yolları araştırılacak. Üç gün sürecek Sempozyumun açılışı Hamit Çepni Konferans Salonu'nda yapılacak. Davetli konuşmacılarla gerçekleşecek açılış konuşmalarının ardından ilk gün müzakereli oturumlar, ikinci ve üçüncü günlerde ise normal oturumlar İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda devam edecek.