Akademik

2. Gelecek Okuryazarlığı ve Stratejik Öngörü Konferansı Başladı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ve Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) iş birliğinde düzenlenen “2. Gelecek Okuryazarlığı ve Stratejik Öngörü Konferansı” (FLSF 2024),  “Şirket Yönetiminin Geleceği” çalıştayı ile başladı.

KBÜ ve UNESCO tarafından düzenlenen "2. Gelecek Okuryazarlığı ve Stratejik Öngörü Konferansı"nın ilk programı olan “Şirket Yönetiminin Geleceği” çalıştayı, Karabük Üniversitesi Kamil Güleç Merkez Kütüphanesi Fuaye Salonu’nda gerçekleştirildi. Çalıştaya Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Elif Çepni, Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Nihat Yılmaz, Perugia Üniversitesi CHAOS Bilimsel Direktörü Prof. Dr. Piero Dominici, UNESCO Gelecek Okuryazarlığı Eski Başkanı, Witwatersrand Üniversitesi Yönetişim Okulu Misafir Öğretim Üyesi Dr. Riel Miller, akademik ve idari personel ile davetliler katıldı.

Programın ilk gününde, “Şirket Yönetiminin Geleceği” başlığı altında öngörülen sistemler ve süreçler gözden geçirilerek gruplar halinde yapılan çalışmaların ardından şirket yönetiminde geleceğe yönelik çözüm önerileri sunuldu.

Çalıştay hakkında bilgiler veren KBÜ Rektör Yardımcısı ve UNESCO Kürsü Başkanı Prof. Dr. Elif Çepni, “Çalıştayımızın bu seneki başlığı “Şirket Yönetiminin Geleceği” üzerinedir. Bugünkü çalıştayımızda gelecekte şirketlerin nasıl yönetileceği konusunda bir beyin fırtınası çalışması yapılıyor.  Değişik alanlarda çalışmış hocalarımız, yöneticilerimiz, rektör yardımcılarımız ve öğrencilerimiz var. 2050 yılında şirket yönetimi dünyada nasıl olabilir, önce bunu tartıştık. Sonra da istenen şirket yönetimi bugün nasıl olmalı, onu tartışacağız” şeklinde konuştu.

Programın ikinci günü hakkında da bilgiler veren Çepni, “Yarında 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonunda şirket yönetiminin geleceği üzerine hem Fransa’dan hem de Yunanistan’dan, UNESCO’daki gelecek kürsüsünün yıllarca başkanlığını yapmış olan Dr. Ryan Miller, onur konuğumuz olarak konuşmasını yapacak. İtalya’dan Prof. Dr. Piero Dominici de aramızda; o da karmaşık karar verme süreçleri üzerine çalışan kıymetli bir dostumuz o da bize destek veriyor. Garry Jacobs, Dünya Sanat ve Bilim Adamı Akademisi Başkanı da telekonferans yöntemiyle bizimle olacak. Sunumlarımız olacak. Türk Havacılık ve Uzay Sanayiden arkadaşlarımız çalıştayda; onlar da bu alanda güzel çalışmalar yapıyorlar. Bugüne kadar yaptıklarını yarın bizimle paylaşacaklar. Yarın, 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonumuzda tüm hocalarımızı ve öğrencilerimizi bu konferansa katılmaya davet ediyorum. İnşallah bugünkü gibi, yarın da çok keyifli ve güzel bir gün geçireceğiz” ifadelerini kullandı.