Kampüs

3. Uluslararası Demir Çelik Sempozyumu gerçekleştirildi

3 Nisan Demir Çelik Fabrikaları'nın temellerinin atılması ve Karabük'ün kuruluşu etkinlikleri kapsamında üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Demir Çelik Sempozyumu (UDCS 2017) demir çelik sektörünün önemli kuruluşlarını ve isimlerini buluşturdu. Karabük Üniversitesi Hamit Çepni Konferans Salonu’nda açılışı yapılan Sempozyuma; Karabük Valisi Mehmet Aktaş, Karabük Milletvekilleri Mehmet Ali Şahin ve Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımları Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Prof. Dr. Ali Güneş ve Prof. Dr. İbrahim Kürtül, Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan, Kardemir A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kamil Güleç, Kardemir A.Ş. Genel Müdürü Ercüment Ünal, kamu kurum yöneticileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda davetli konuşmacı, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Sempozyumda katılımcılar, demir çelik sektörünün içinde bulunduğu mevcut durum ve gelecekte yapılması öngörülen çalışmalar için bilgi alışverişinde bulunma fırsatı yakaladı. Sempozyum süresince gerçekleştirilen oturumlarda ve panellerde demir çelik sektöründe yapılan çalışmalar, hammadde pazarı, dünya demir çelik sektörü, sektörün ihtiyacını karşılayabilecek insan gücünün oluşturulması gibi konularda gerek özel sektör temsilcileri gerekse akademik alandaki uzmanlar tarafından değerlendirmeler yapıldı. Yurt içi ve yurt dışından 300 katılımcı yer aldı Sempozyumda çoğunluğu yurt içinden olmak üzere Bulgaristan, Yunanistan, İran, Amerika, İngiltere, Libya, Malezya ve Kore gibi ülkelerle birlikte 300’ün üzerinde katılımcı yer aldı. 3. Uluslararası Demir Çelik Sempozyumu’nda, yaklaşık 40 üniversiteden akademisyen 222 sözlü ve 37 poster bildiri sundu. Sempozyumda  “Demir Çelik Sektöründe İnsan Kaynakları, Araştırma ve Geliştirme”, “Hammadde Piyasaları (Hurda, Kömür, Cevher)” ve “Küresel Çelik Endüstrisi ve Beklentileri “panelleri üç ana başlık olarak yer aldı. Demir Çelik sektörü üzerine çalışmaların yer aldığı oturumlarda akreditasyon ve sertikasyon, otomasyon, döküm, kaplama - korozyon, enerji, çevre, şekillendirme ve işleme, ısıl işlem, pazarlama ve finans, malzeme test makineleri, metalürji ve malzeme, kaynak ve birleştirme gibi konular ele alındı. Akademik çalışmalar neticesinde hazırlanan bildiriler 5 farklı salonda 3 gün boyunca düzenlenen 31 adet oturumda katılımcılara aktarıldı. Sektörün önemli isimleri bilgilerini paylaştı Sempozyumda Demir Çelik alanında söz sahibi olan akademisyenlerden Prof. Dr. Zeki Çizmecioğlu, Prof. Dr. Hüseyin Çimenoğlu, Prof. Dr. Mehmet Baki Karamış, Prof. Dr. Mehmet Eroğlu ve Doç. Dr. Fatih Hayat da yer aldı. Özel sektör temsilcilerinden Sempozyuma konuşmacı olarak katılan isimler işe şöyle: Kardemir A.Ş Genel Müdürü Ercüment Ünal, Erdemir A.Ş Ar-Ge Müdürü Dr. Oğuz Gündüz, Matil Genel Müdürü Hüseyin Soykan, Amerikan ArcelorMittal firması Ar-Ge departmanından Dr. Oktay Elkoca, Kahder başkanı Nazım Çapraz, kamu kurum ve kuruluşlarından Mehmet Ordukaya, Didem Tunç, Murat Demirci, Uğur Dalbeler. Önde gelen kuruluşlar destek verdi Karabük Üniversitesi’nin ev sahipliği ve Kardemir'in ana sponsorluğunda gerçekleştirilen 3. Uluslararası Demir Çelik Sempozyumu (UDCS 2017)’na Erdemir, Kahder, Ziraat Bankası, Karl Zeiss, MAK Elektronik, Galdabini, Anka Analitik, Marzinc, GNR, Metals Journal ve Journal of Balkan Tribological Association kuruluşları da sponsor olarak destek sağladı. Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar tarafından Sempozyuma katkı koyan tüm katılımcılara sertifika takdim edildi.