Şehir

30 Ağustos Zafer Bayramı Karabük’te Coşkuyla Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümü, Karabük’te düzenlenen etkinlikler ile coşkulu bir şekilde kutlandı. Atatürk Anıtı’nda çelenk sunum töreni ile başlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı, Valilik Makamında Vali Mustafa Yavuz, Karabük Milletvekilleri Cem Şahin, Ali Keskinkılıç, Cevdet Akay, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ve Garnizon Komutanı Piyade Albay Yavuz Çörekçi tarafından tebriklerin kabulüyle devam etti.

Tebriklerin kabulünün ardından protokol üyeleri ve Karabük halkının katılımı ile Kemal Güneş Caddesi’nde kutlama programı düzenlendi.

Düzenlenen programa Vali Mustafa Yavuz, Karabük Milletvekilleri Cem Şahin, Ali Keskinkılıç ve Cevdet Akay, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Akman, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay İsmail Gökcek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, kurum müdürleri, askeri erkân, gaziler, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Karabük Askerlik Şubesi Başkanı Astsubay Kd. Üstçavuş Murat Ateş tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu ve spor ve halk oyunları gösterileri sergilendi. Safranbolu 125. Jandarma Komando Eğitim Merkezi Komutanlığında görevli komandoların gösterileri katılımcıları coşkulu anlar yaşattı.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı tören geçişi ile sona erdi.