Sağlık

4. Uluslararası Helal ve Sağlıklı Gıda Kongresi düzenleniyor

Helal ve Sağlıklı Gıda (HSG) Platformu tarafından Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde 4. Uluslararası Helal ve Sağlıklı Gıda Kongresi gerçekleştirilecek.

“Yaratılış gayesine uygun fayda üretmek, muhtemel zararları tespit ederek tedbirler önermek, alternatif ve yenilikçi düşünerek ulusal ve küresel boyutta süreçler geliştirmek” misyonu ile çalışmalar yapan Helal ve Sağlıklı Gıda Platformu’nun düzenleyeceği 4. Uluslararası Helal ve Sağlıklı Gıda Kongresi’nin ana teması “Helal Yaşam; Helal Gıda, Helal Ürün, Helal Hizmet” olacak.

Kongre Başkanlığını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kürtül yapacak

Şimdiye kadar ulusal ve uluslararası boyutta 3 kongre, 10’u aşkın çalıştay ve sayısız panel düzenleyen HSG Platformu’nun 4.'sünü düzenleyeceği kongrenin başkanlığını Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kürtül yapacak. Kongrede, alanında uzman çok sayıda akademisyen helal gıda ve beslenme, yaşam boyu sağlık, helal yönetim ticaret ve işletme, helal turizm, ilahiyatta helallik kavramı ve eğitimde helallik kavramı gibi alt başlıklarda da sunumlar gerçekleştirilecek.

Rektörümüz Prof. Dr. Refik Polat onur konukları arasında

Paydaşlarının Helal ve Sağlıklı Gıda Platformu, Karabük Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin olduğu kongrede onur konukları, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan ve HSG Platformu Dönem Koordinatörü Prof. Dr. Fatih Gültekin olacak.

Bildiri özetleri gönderimi son tarih 30 Eylül 2017

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Etlik Kampüsü 15 Temmuz binasında 03-05 Kasım 2017 tarihleri arası gerçekleştirilecek 4. Uluslararası Helal ve Sağlıklı Gıda Kongresi’ne bildiri özetleri gönderimi son tarihi 30 Eylül 2017, özet kabul geri bildirimleri ise 03 Ekim 2017 şeklinde olacak.