49. Uluslararası Kimya Olimpiyatları'nda Büyük Başarı

Tayland’ın Bangkok şehrinde düzenlenen 49. Uluslararası Kimya Olimpiyatı’nda Milli Takımımız büyük bir başarı elde etti. TÜBİTAK’ın önderliğinde oluşturulan ve 4 kişiden oluşan Milli Takımımız 1 altın ve 3 bronz madalya kazandı. 76 ülkenin katılımıyla gerçekleşen uluslararası yarışmada Ülkemizi temsil eden Ceylan Ceylan altın, Sinem Seleme Övünç, Batuhan Apa ve Ömer Faruk Biçer bronz madalya sahibi oldu. KBÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yasin Kanbur akademik ekipte yer aldı TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından organizasyonu yürütülen ve TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Erol Arcaklıoğlu’nun da Milli Takımımıza eşlik ettiği 49. Uluslararası Kimya Olimpiyatı Akademik Ekip liderliğini  Atatürk Üniversitesi’nden Prof. Dr. Arif Daştan yaptı. Akademik ekipte ayrıca Hacettepe Üniversitesi’nden Doç. Dr. Uğur Bozkaya, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nden Doç. Dr. Yasin Arslan ve Karabük Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Yasin Kanbur yer aldı. Ülkemiz, 1978 yılından beri düzenlenen bu yarışmada bugüne kadar 12 altın, 40 gümüş ve 34 bronz madalya kazandı.