Kampüs

8 Mart renkli etkinliklere sahne oldu

09Dünya kadınlar günü dolayısıyla Üniversitemiz Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ile Kadem Gençlik Kulübü iş birliğinde bir dizi etkinlik düzenlendi. “Kadın ve erkeğin bir bütünün iki eşit yarısı olduğuna inanan gelenekten geliyoruz” Etkinliğin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Refik Polat, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün tarih boyunca hak ve özgürlükleri başta olmak üzere emeği için ciltler dolusu kitaplara sığmayan emekçi kadınların günü olduğunu belirtti. Rektör Prof. Dr. Refik Polat konuşmasının devamında, kadın ve erkeğin bir bütünün iki eşit yarısı olduğuna inanan bir gelenekten geldiğini ifade ederek “Cinsiyetler arası adaleti şiar edinen bir dinin mensupları olarak kadın ve erkeğin karşılıklı adalet ve hakkaniyet içinde yeryüzünü birlikte imar edileceğine inanıyor ve bunu için çabalıyoruz." diye konuştu. "Başarılı bir kadın" Programın açılışında İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi ve KADEM Gençlik Kulübü Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Neşe Yıldız "Başarılı Bir Kadın" konulu konuşma yaptı. Yıldız toplumun her alanında aktif, çalışkan güçlü kadın örneklerinin olduğunu ve üreten kadınların sayısının her geçen gün artmakta olduğunu söyledi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü öğrencilerinin “Oda müziği” dinletisi ile devam etti. Müzik dinletisinin sonrasında ise Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürü ve Kadın Çalışmaları Uygulama Araştırma Merkezi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nazan Karahan tarafından “Potansiyelimizi Güce Dönüştürmek, Güçlü Kadınlar Güçlü Gelecek” konulu konferans gerçekleştirildi. Program Demet Çubukçu, Hikmet Şeyhoğlu, Hatice Karagöz ve Hüsniye Halaç’ın panelist olarak yer aldığı “Safranbolu’ya İz Bırakan Kadınlar” konulu panel ile devam etti. İş hayatlarında başarıyı yakalamış panelistler, deneyim ve tecrübelerine yer verdikleri konuşmalarında önemli tavsiyelerde de bulundu. Dilek Türkan'dan unutulmaz konser Üniversitemizde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen konserde klasik Türk müziği sanatçısı Dilek Türkan seslendirdiği eserlerle unutulmaz bir gece yaşattı.  Dilek Türkan yeniden yorumladığı Türk müziği eserleriyle konserde büyük alkış aldı. Salonu tamamen dolduran müzikseverler, Türkan’ın seslendirdiği birçok esere de eşlik etti.