Akademisyenlere "Proje Hazırlama ve Yürütme Eğitimi" verildi

Karabük Üniversitesinde Ar-Ge çalışmalarına katkı vermesi amacıyla akademisyenlere ve genç araştırmacılara yönelik "Proje Hazırlama ve Yürütme Eğitimi" düzenlendi.  Karabük Üniversitesi Rektörlüğü tarafından üniversitede Ar-Ge çalışmalarının yükseltilmesine katkı verilmesi amacıyla, proje faaliyetlerinin daha verimli hazırlanabilmesi için Fuat Sezgin Safranbolu Bilim ve Sanat Akademisi’nin tarihi binasında akademisyenlere yönelik "Proje Hazırlama ve Yürütme Eğitimi" etkinliği düzenlendi. Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar’ın koordinatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte, programın yöneticiliğini de üstelenen Yozgat Bozok Üniversitesinden Prof. Dr. Mustafa Böyükata ile Hacettepe Üniversitesinden Prof. Dr. Nurettin Demir, Karabük Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Bora Balun ve Mühendis Yılmaz Olcay eğitmenlik yaptılar. Eğitmenler mesleki bilgi ve araştırmaları ile daha önceki proje çalışmalarından edindikleri birikimler ışığında farklı pencerelerden fikirlerini paylaştılar. Eğitim kapsamında proje konularıyla ilgili Temel Kavramlar, Araştırma Projesinin Bileşenleri, Proje Teklifinin Kalitesi, Proje Tasarımında Ön Araştırma ve Literatür Bilgisi, Proje Yönetimi, Sonuçların Değerlendirilmesi ve Yaygınlaştırma konularında bilgiler verildi.  Katılımcılara ayrıca grup çalışmalarıyla Prototip Proje Tasarımı ve Uygulaması yaptırıldı.