KBÜ Atalay Kartekin Roket Takımından Rektör Polat’a Ziyaret

TEKNOFEST 2022'de bu yıl dünyada ilk defa düzenlenen Dikey İnişli Roket yarışmasında 108 ekip arasından 2. olarak büyük bir başarıya imza atan Atalay Kartekin Roket Takımı Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat'ı makamında ziyaret ederek başarılarını paylaştı.  Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST 2022 sona erdi. Karabük Üniversitesi TEKNOFEST 2022 takımları farklı kategorilerdeki yarışmalarda büyük başarılara imza atarak, 9 farklı kategoride yarışmaya katılan 55 ekipten 12 tanesi finallere yükselirken iki ekip büyük ödülü almaya hak kazandı. Dikey İnişli Roket yarışmasında 108 ekip arasından 2. olan Atalay Kartekin Roket Takımı, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, KBÜ Mühendislik Fakültesi takım danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Cihan Mızrak eşliğinde Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ı Rektörlük makamında ziyaret etti.  KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat “Karabük Üniversitesinin ismini böyle büyük bir yarışmada başarıyla temsil ettiğiniz için sizleri tebrik ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” dedi.  Atalay Kartekin Roket Takımı kaptanı KBÜ Mühendislik Fakültesi öğrencisi Mesut Yılmaz "Yarışma aslında Türkiye'nin 2028 Ay misyonu çerçevesinde insan kaynağı ve bu tür projelerde çalışacak mühendisler yetiştirmeyi hedeflemektedir." dedi. Yılmaz, Karabük Üniversitesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne desteklerinden dolayı teşekkür etti. Ziyaret hep birlikte çekilen fotoğraf karesi ile sona erdi.