Bangladeşli öğretim üyesi Erasmus+ KA107 projesiyle Karabük'te

Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Yükseköğretim Programı Koordinatörlüğü tarafından yürütülen Ortak Ülkeler ile Hareketlilik Projeleri (KA107 ) kapsamında Bangladeş, Daffodil Uluslararası Üniversitesinden Doç. Dr. Shamsi Ara Huda, Karabük Üniversitesine misafir oldu. Türkiye'ye ilk defa geldiğini, doğal ve mimari güzelliklerine hayran kaldığını söyleyen Huda, 1 haftalık ziyaretinde Karabük Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümünde çeşitli derslere katıldı.        Erasmus+ Program Ülkeleri ile Ortak Ülkeler arasında Yükseköğretim Öğrenci ve Personel Hareketliliği başvuru sonuçlarına göre Karabük Üniversitesi ve Uluslararası Daffodil Üniversitesi Mevlana değişim programının yanı sıra Erasmus+ kapsamında da öğrenci ve akademik personel değişimi gerçekleştiriyor. Erasmus+ KA107 projesiyle Karabük Üniversitesine konuk olan Doç. Dr. Shamsi Ara Huda, ziyareti sonrası Külliye Karabük'e izlenimlerini paylaştı. Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü öğrencileri ile 3 derse katıldığını aktaran Huda, "Bu derslerin biri 1. sınıf, biri 4. sınıf ve diğeri de yüksek lisans öğrencilerine idi. Dersler sırasıyla yazma becerileri, dil sınıflarında Web destekli kaynakların kullanımı ve yönetimsel-kişisel markalaştırma üzerineydi. Öğrencileri çok dikkatli ve özenli buldum. Onların daha çok öğrenmek için meraklı bakışları bir öğretmen olarak bana ilham verdi." dedi. Doç. Dr. Shamsi Ara Huda, ziyaretle ilgili olarak "Bu kendi kariyerimde daha profesyonel olmamda bana güzel bir örnek oldu. Başka kültürlerin insanlarını tanımak çok önemli. Bu, günümüz dünyasının kaçınılmaz bir gerekliliği olarak, birbirimizi daha iyi anlamamıza yardımcı oluyor." dedi. Huda ayrıca, Karabük Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü çalışanlarını da çok profesyonel, aktif ve candan bulduğunu belirtti.