Batı Karadeniz Savunma Teknoloji Zirvesi KBÜ’de

Karabük Üniversitesi (KBÜ) öncülüğünde kurulan Savunma Teknolojileri Kulübü’nün (Kar-Sav) düzenlediği iki gün süren ''Batı Karadeniz Savunma Teknoloji Zirvesi (BAKSATEZ)'' KBÜ 15 Temmuz Şehitler Konferans salonunda gerçekleşti.15 Temmuz şehitler konferans salonunda yapılan sempozyumun açılış oturumuna KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. M. Tahir Güneşer, Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Ethem Güler, KBÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Ayşegül Ay, akademisyenler, sponsorlar, öğrenciler ve misafir dinleyiciler katıldı. İki gün süren konferansta savunma sanayi alanında uzman kişiler deneyimleri ve bilgileri ile kariyer yolculuklarına emin adımlarla başarı basamaklarına nasıl gidileceğini dinleyicilere aktardılar. Sempozyumun açılışında konuşan Kar-Sav yönetim kurulu başkan vekili Şevval Murat ''Türk savunma sanayinin önemine dikkat çekmek ve bu alanda insan kaynağını attırmak hedeflediğimiz bu yolda bize destek olan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Refik Polat'a, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Yaşar 'a desteklerinden dolayı teşekkür ederiz'' dedi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar ''Nicelikten çok nitelik önemlidir. Bu süreçte elde ettiğiniz başarı ve toplumsal katkı üniversitemiz adına bizi onurlandırmıştır. Bu tür faaliyetlerin her türlü desteğini sağlamaya hazırız." dedi. Kardemir Ar-Ge Müdürü Mücahit Sevim "Ülkemizde katma değer yüksek olan sektörleri gençlerimizin desteklemesi yenilikçi, güçlü bir Türkiye olacaktır." dedi. Gerçekleşen Batı Karadeniz Savunma Teknoloji Zirvesi (BAKSATEZ) konferansında Ortem, Hidromek, Savunma Sanayi Başkanlığı, Aselsan, Türksat, GCC, Tübitak Uzay, Grizu-263 temsilcileri sunumlarını yaptı. Konferans sonunda  KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar tarafından Kardemir Ar-Ge Müdürüne, KBÜ Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. M. Tahir Güneşer tarafından Savunma Sanayi Başkanlığından sunum temsilcisine, Savunma Teknolojileri Kulüp öğrencileri tarafından Hidromek Tasarım Stüdyo Müdürü Hakan Telışık'a  plaket takdim edildi.