Spor

'Beden eğitimi öğretmeni rol modeldir'

Üniversitemiz Hasan Doğan Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu tarafından “Beden Eğitimi Öğretmenliği Uygulamaları” konulu seminer düzenlendi. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü öğrencilerine yönelik düzenlenen seminerde Karabük Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Mehmet Çetin beden eğitimi öğretmenliği uygulamaları ve mevzuatıyla ilgili katılımcılara bilgiler aktardı. Seminerin açılışında konuşan Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Numan Bahadır Kayışoğlu, Beden Eğitimi Öğretmenliği'nin branş olarak önemine dikkat çekerek bu bölümün uygulama alanının genişliğinden söz etti. Beden eğitimi dersinin ve öğretmeninin okullarda öğrenciler tarafından çok sevildiğini söyleyen Kayışoğlu, öğrencilerin rol model olarak gördükleri beden eğitimi öğretmeninin örnek ve lider olmasını, bu bakımdan davranış, giyim tarzı ve konuşma üslubuna dikkat etmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. Seminerin konuşmacısı Beden Eğitimi Öğretmeni Mehmet Çetin gerçekleştirdiği sunumunda, katılımcılara beden eğitimi öğretmenliği uygulamaları alanında bilgi ve tecrübelerini paylaştı. Çetin, beden eğitimi öğretmenliği bölümünü ilgilendiren mevzuata da yer verdiği konuşmasında beden eğitimi öğretmenliğinin istihdam alanlarından da söz etti.