Spor

BESYO Özel Yetenek Sınavlarına Yoğun İlgi

Karabük Üniversitesi Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavları'na yoğun ilgi oldu. 25 Erkek, 20 Kadın ve 5 Milli sporcu olmak üzere 50 öğrencinin alınacağı Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü için yapılan Özel Yetenek Sınavı’na Türkiye’nin dört bir yanından Bin 236 aday öğrenci başvurdu. Bitirme zamanının uluslararası testlerde kullanılan elektronik bir kronometre ile ölçüldüğü ve 5 farklı istasyondan oluşan sınavda koordinasyon testi ile öğrenci adaylarının beceri, çabukluk ve hareketliliği ölçüldü. Sınavların sonucu ise adayların YGS puanı, ortaöğretim başarı puanı ve koordinasyon parkurundan alacağı puanlar hesaplanarak belirlendi.   2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınav Sonuçları açıklandı Bayan Liste Sonuçları  için tıklayınız. Erkek Liste Sonuçları için tıklayınız Mili Kontenjan Sonuç Listesi için tıklayınız.