Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile University of Darussalam Gontor (UNIDA) ortaklığında “Bir Yüzyıla Doğru Gontor Vakfı: Endonezya’dan Öğrenilen Değerler, Sistemler ve Deneyimler” konferansı KBÜ İslami İlimler Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, University of Darussalam Gontor (UNIDA) Rektörü Prof. Dr. Amal Fethullah Zarkasyi, KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, KBÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saim Kayadibi, Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör. Oya Çepni Önalan, Uluslararası İlişkiler Ofisi Öğr. Gör. Adnan Ucur, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli konferansa katıldı. KBÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saim Kayadibi’nin moderatörlüğünde KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat açılış konuşmasıyla başlayan programda “Karabük Üniversitesi 100 farklı ülkeden 12000’den fazla öğrenciyle uluslararası bir üniversite olma yolunda ilerliyor. 400’e yakın üniversite ile akademik iş birliklerimiz var. Konferansın hayırlı olmasını diliyorum. Hepiniz hoş geldiniz.” dedi. University of Darussalam Gontor (UNIDA) Rektörü Prof. Dr. Amal Fethullah Zarkasyi “Gonto eğitim modelinin tarihinden, avantajlarından ve özelliklerinden bahsederken Tayland ve Endonezya gibi farklı ülkelerde birçok üniversitede rol model alındığını da dile getirdi. UNIDA Rektörü KBÜ’ yü uluslararası alanda örnek aldığını belirtti. Prof. Zarkasyi üniversitenin genel özelliklerinden, eğitim modelinin nasıl son hale geldiğinden ve sağladıkları imkanlardan bahsetti.   Konferans katılımcılarla yapılan soru-cevap, karşılıklı hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.