Biyomedikal Mühendisliği Proje Sergisi 2022 KBÜ'de

Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü tarafından organize edilen ve fakültenin öğrencileri tarafından yapılan bitirme projeleri Hamit Çepni Konferans Salonunda sergilendi. Karabük Üniversitesi (KBÜ) Hamit Çepni Konferans Salonunda Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü öğrencileri tarafından bitirme projeleri sergilendi. Biyomedikal Mühendisliği proje sergisi açılışını KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar yaptı. Prof. Dr. Mustafa Yaşar sergide bulunan bütün proje stantlarını gezerek proje ekipleri ile istişare yaptı. Öğrenciler ile projelerinin avantajlı ve dezavantajlı bölümlerini, projelerin patent alma hususlarını, iyileştirilmesi gerekilen eksiklikleri, piyasaya sürülürse nasıl fayda sağlayabileceği konusunda proje ekipleri ile konuştu.   KBÜ Biyomedikal Mühendisliği sunum panelinde "Myo Ware Kas Sensörü ve Arduino ile Elektromiyografi Cihazı, Arduino İle EKG Cihazı Similasyonu, Kalça Bacak Ortezi, Renk Körü Hastaları İçin  Portatif Renk Algılayıcı Cihaz, QRD1114 Kızılötesi Algılama Sensörü İle Göz Kapağının Hareketinin Algılanması, Parmaklarda Oluşan Spastisite Hastalığına Yönelik Tedavi Cihazı, Prototip EMG Tasarmı ile Kas Yorgunluğunun Ölçülmesi, Bası Yarası Erken Teşhisine Yönelik Sistem Tasarımı, An İnnovative Study: Blood glucose level Prediction Based on PPG signal, Ml and Mobile Phone Sensors, Spın Coatıng Devıce, Electrophoretıc Deposıtıon, Termo Tulum, Artıfıcıal Blood Vessels, Dizde Meydana Gelen Kireçlemenin Önlenmesi, Androıd Program İle Hastanın Pulse Oksimetre Kullanarak Ölçülen Nabız ve Satürasyon Değerinin Takibi, Ölçülen Bu Değerlerin Ortam Koşulları İle Karşılaştırılması, Defibrilatör Portatifli Hastabaşı Monitörü, Artık Yengeç Kabuklarından Elde Edilen Kitosan Esaslı Hemostatik Yara Örtüsü Tasarımı,  Hipokloröz Asit Eldesi ve Dezenfektan Cihaz Tasarımı, Hareket Sensörlü Ameliyathane Lambası, Balık Kılçığından Elde Edilmiş Hidroksiapatit İçeren Diş Macunu, Katlanabilir Boyun Terapi Ünitesi" konuları ele alındı. Biyomedikal Mühendisliği bölümü bitirme proje sergisi öğrencilerin proje sunumlarının ardından sona erdi. Geleneksel olarak her sene düzenlenen sergi gelecek yıllarda da yapılmaya devam edilecek.