Çad Cumhuriyeti Heyetinden KBÜ'ye Ziyaret

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Çad Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği'nden gelen Çad Cumhuriyeti Müsteşarı Timan Ahmat Djerou ve Çad Cumhuriyeti İçişleri Şefi Abdelkerim Moussa Alİ'yi makamında ağırladı. Karabük Üniversitesi ve Çad Cumhuriyeti arasında akademik iş birliği görüşmeleri kapsamında Çad Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği'nden gelen Çad Cumhuriyeti Müsteşarı Timan Ahmat Djerou ve Çad Cumhuriyeti İçişleri Şefi Abdelkerim Moussa Alİ KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ile bir araya geldi. Çad Cumhuriyeti Müsteşarı Timan Ahmat Djerou Türkiyede yaklaşık 2000 civarında Çad'lı öğrenci olduğunu ve bunun yarısından fazlasının Karabük Üniversitesinde okuduğunu dile getirirken ''Ülkemiz ve vatandaşlarımız adına teşekkür ederim. Öğrencilerimizin burada mutlu olduklarını tekrar gördük, inşallah sayı daha da artacak.'' dedi. Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat Çad heyetini KBÜ’de görmekten mutlu olduğunu belirterek “Siz dostlarımı burada görmek bizler için önemli, burası sizin de eviniz. Kapımız sizlere her zaman açık. Daha çok Çadlı öğrenciyi aramızda görmek bizi de mutlu eder.” dedi. Heyetler daha sonra akademik iş birliği, Çad’dan yeni gelecek öğrencilerin durumu ve ortak yapılabilecek akademik etkinlikler konularında görüşmelerde bulundu. Görüşmeye; KBÜ Genel sekreteri Lütfü Köm, Uluslararası Öğrenciler Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör. Kerim Tanış ve KBÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Ayşegül AY eşlik etti. Ziyaret fotoğraf çekiminin ardından sonra erdi. Çad heyeti ziyaretlerine kampüs gezisi ve öğrenci buluşmalarıyla devam etti.