Çip Tasarımı Kategorisinde Final Heyecanı

TEKNOFEST 2022'de Çip Tasarımı Yarışması Analog kategorisinde Karabük Üniversitesi TEKNOFEST takımlarından Küp-X takımı final sunumu gerçekleştirecek. Teknoloji ve bilim konusunda gençler arasında farkındalık oluşturmayı amaçlayan TEKNOFEST, gençlerin teknoloji ve bilim konularında bilinçlenmesini ve bu konularda girişimciliklerini desteklemek için teknolojinin birçok alanında yarışmalar düzenlemeye devam ediyor. Dünyanın en büyük teknoloji festivali olan bu sene beşincisi düzenlenen TEKNOFEST 2022'de, TEKNOFEST Teknoloji yarışmaları kapsamında ise bu yıl ilki düzenlenen Çip Tasarımı Yarışması Analog Tasarımı kategorisinde Karabük Üniversitesi (KBÜ) takımlarından biri olan Küp-X takımı finale yükseldi. KBÜ Küp-X takımı, Çip Tasarımı kategorisinde Rize'de yapılacak sunum için yarışan toplam 912 takım arasından ilk 11'e girmeyi başarırken final sunumu yapmaya hak kazanan takıma Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Cihat Şeker eşlik etti. Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 30 Ağustos-4 Eylül tarihlerinde Samsun Çarşamba Havalimanında finalistlerini ağırlayacak. Karabük Üniversitesi olarak Küp-X takımı üyeleri olan Karabük Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emin ÇİL'e, Yeşilay gönüllü üyesi aynı zamanda takım kaptanı Esat ÖZCAN'a, Ramazan Harun ARSLAN'a ve Fahrettin ATİK'e  başarılar dileriz.