Kampüs

''Çocuk Gelişimi Bölümü Etkinlikleri'' KBÜ' de

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri tarafından Karabük Etkinlik Günleri Kapsamında ''Çocuk Gelişimi Bölümü Etkinlikleri'' çerçevesinde sergiler yapıldı, geleneksel sokak oyunları oynandı ve çocuk gelişimciler günü düzenlendi. (KBÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri tarafından Karabük Etkinlik Günleri Kapsamında ''Çocuk Gelişimi Bölümü Etkinlikleri'' çerçevesinde düzenlenen bebeklik döneminde gelişim, kukla maske ve kostüm ile resim temalarının yer aldığı sergiler KBÜ Kerim Kara Fuaye Salonunda ilgilileri ile buluştu. Serginin açılışına KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İzzet Açar, Sağlık Bilimier Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Bulut, Safranbolu Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi (SGSTF) Dekanı Prof. Dr. Anıl Ertok Atmaca, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Melih Sunay katıldı. KBÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. İzzet Açar " Burada hazırlanan materyallerin bazıları anaokullarına bazıları da hastanedeki çocuklarımıza ulaştırılıyor. Öğrencilerimiz güzel bir sergi oluşturmuşlar, emeği geçen herkesi tebrik ederim." dedi.   ''Geleneksel Oyun Şenlikleri'' etkinliğinde yakan top, çuval yarışı, topaç çevirme, misket, halat çekme, aşık oyunu, sek-sek, yedi-dokuz kiremit, ip atlama, dokuz taş ve köşe kapmaca oyunları uluslararası öğrencilere tanıtıldı. Yeniden çocukluğunu yaşamak isteyen öğrenciler ve katılımcılar da etkinlikte eğlenceli dakikalar yaşadı. Altı kıta KBÜ'de oyunla kaynaştı. Üç gün boyunca süren şenlikte öğrenciler arasında sokak oyunları ile yarışmalar düzenlenerek birincilere ödüller dağıtıldı.   "Çocuk Gelişimi Bölümü Etkinlikleri'' danışmanlığını KBÜ Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Arzu Özyürek, Çocuk Gelişim Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Asya Çetin ve Çocuk Gelişimi Bölümü Öğr. Gör. Mücahit Yuvacı üstlendi.