Kampüs

Diğer üniversiteler KBÜ'ye gıpta ediyor

Karabük Üniversitesi  10. yıl etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen "10. Yıla Özel 2007 Ünite Kan Bağışı” kampanyası devam ediyor.  Teknoloji Fakültesi önünde kurulan çadırda gerçekleştirilen ve Kızılay ile Karabük Üniversitesi Kızılay Topluluğu'nun organize ettiği  kampanyada ilk iki günde 500 ünite kan toplandı. Kan Bağışçısı Uzmanı Karagöz : Kan bağışı noktasında diğer üniversiteler KBÜ'ye gıpta ediyor Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kan Bağışçısı Uzmanı ve Organizasyon sorumlusu Dinçer Karagöz,"Burada 3 doktor, 5 flebotomist ve 3 sağlık personeli olmak üzere 11 kişi ile hizmet veriyoruz. Üniversite ve askeriye kan bulma noktasında bizim en büyük yardımcılarımızdır. Karabük Üniversitesi kan bağışı ve gönüllük konusunda üniversiteler arasında lider konumda ve gıpta ile izleniyor. Diğer üniversitelere örnek teşkil ediyor"dedi. Ayrıca üniversite öğrencilerinin kan bağışı noktasında Kızılay'ın en büyük hedef kitlesi olduğunu belirten Karagöz, "Kan kaynağı sadece insandır. O yüzden birbirimize ihtiyacımız var" diyerek herkesin kan bağışı kampanyasına destek olmasını istedi. Karabük Üniversitesi Kızılay Kulübü Başkanı Ramazan Yüksek ise, " Öğrencilerin ve üniversite personelinin destekleriyle iki günde 500 ünite gibi ciddi bir rakama ulaştık"dedi. Hedeflerinin kampanya sloganında belirtildiği gibi 2007 ünite kan olduğunu belirten Yüksek, kulüp üyelerinin ve Kızılay çalışanlarının yoğun çalışmaları ve kan bağışında bulunmak isteyen öğrencilerin desteğiyle bu hedefe ulaşacaklarını söyledi. Teknoloji Fakültesi önüne kurulan stantta öğrenciler,üniversite personeli ve sivil vatandaşlar 13 Ekim’e kadar her gün 11.00 -19.00 saatleri arasında kan bağışı yapabilecek.