Şehir

Dış Ticaret Elçileri ve Uyum Projesi Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Karabük Üniversitesi, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası ile 3 Nisan Karabük Bilim ve Araştırma Derneği iş birliğinde yapılan “Dış Ticaret Elçileri ve Uyum Projesi” kapsamında Karabük Organize Sanayi Bölgesine ziyaret gerçekleştirildi. Karabük Üniversitesinde öğrenim gören ve projede yer alan öğrenciler proje kapsamında Karabük Organize Sanayi Bölgesine giderek bilgiler edinme, gözlem yapma fırsatı bulmanın yanında keyifli bir gün geçirdiler.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ve Karabük Ticaret Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mescier tarafından geçen yılın Ekim ayında imzalanan ‘Dış Ticaret Elçileri ve Uyum Projesi’ protokolü kapsamında Karabük Üniversitesi öğrencileri Karabük Organize Sanayi Bölgesine ziyaret gerçekleştirdi. KBÜ, TSO ve 3 Nisan Karabük Bilim ve Araştırma Derneği iş birliğinde yürütülen ‘Dış Ticaret Elçileri ve Uyum Projesi’ ile Türkiye’nin en fazla uluslararası öğrencisine sahip şehirlerden biri olan Karabük’te öğrencilerin kent hayatına aktif katılımı, toplum tarafından benimsenmesi, öğrencilerin ülkeleri ile Türkiye ve Karabük arasında ticaret hacminin artırılması amaçlanıyor. Bir dizi sınav ve eğitimin ardından sayıları 300'den 50'ye düşen öğrenciler Karabük TSO tarafından üyelerin de iş birliğiyle saha ziyaretleri kapsamında Karabük’teki ticari ve sanayii tesis, kuruluş ve kurumlarını yakından tanıyacak, ihracat süreçlerini yakından gözlemleyebilecek. En başarılı öğrencilerin istihdamı ve uzun dönemli stajları için kuruluşlarla ortak çalışma yapılacak. Öğrenciler bu süreçte Karabük’ün ilçelerini, doğasını, kültürel yapısını tanıyacakları gezi programlarına ve kültürel etkinliklere de dahil edilecekler. ‘'Dış Ticaret Elçileri ve Uyum Projesi’' protokolü kapsamında ilk durak Keltepe Kayak Merkezi olmuştu. Karabük Üniversitesi öğrencilerinin ikinci durakları Karabük Organize Sanayi Bölgesine ziyaret oldu. Karabük Organize sanayi Bölgesinde öğrenciler ''Işık Çelik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (A.Ş.) , Rolmak Döküm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi (L.Ş.), Çelikoğlu Demir Çelik Sanayi ve Ticaret L.Ş., Safranbolu Cam Mozaik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Akort Ortopedik Ayak Bakım Ürünleri Sanayi ve Ticaret L. Ş., "KARGİSAN" Karabük Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş.'' lerine ziyarette bulundular. ''Dış Ticaret Elçileri ve Uyum Projesi'' tüm hızıyla devam ediyor.