Kampüs

Dünya Tiyatro Günü'nde 'Havada Yüzmek' adlı oyun sahnelendi

Karabük Üniversitesinde 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nde ‘Havada Yüzmek’ adlı tiyatro oyunu sahnelendi. 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu'nda gösterime sunulan tiyatroya öğrencilerin ilgisi yoğun oldu. Yönetmenliğini Karabük Üniversitesi öğrencisi Merve Kurt’un yaptığı ‘Havada Yüzmek’ adlı tiyatronun oyunculuğunu da yine Karabük Üniversitesi öğrencilerinden Esra Çelebi ve Sennur Özalp üstlendi. Oyunda 1920’ler İngiltere’sinde akıl hastanesine kapatılmış, akıl hastası olmayan iki kadının 1920'lerden 1990'lara kadar uzanan macerası anlatılıyor. Oyunda, elli yıl süren dostluklarında birbirini günde sadece bir saat görmelerine rağmen hiç kopmamış iki kader ortağı Persephone ve Dora’nın hayata tutunma çabaları ve birbirlerine sarılışları dramatik bir şekilde ele alınıyor.