Edebiyattan Sanata Fasl-ı Muhabbet

Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi ve Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından ”Edebiyattan Sanata Fasl-ı Muhabbet” programının dördüncüsü Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilim ve Sanat Akademisinde gerçekleştirildi. Programın konuğu KBÜ Edebiyat Fakültesi Dekanlığı Bölüm başkanı Prof. Dr. Lütfiye Göktaş Kaya oldu.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Edebiyat Fakültesi ve Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi (SGSTF) önderliğinde Öğr. Gör. Mesut Doğan başkanlığındaki “Sesli Düşünme Kulübü” ile birlikte Edebiyattan Sanata Fasl-ı Muhabbet programının dördüncüsü Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilim ve Sanat Akademisinde gerçekleştirildi. Programın konuğu KBÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Lütfiye Göktaş Kaya oldu. Yapılan Fas-ı Muhabbette Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Ağarı ve KBÜ Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Mesut Doğan,  akademisyenler ile dinleyiciler katıldı. Yapılan programın moderetörnlüğünü GSTF Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Arş. Gör. Zübeyde Uzun üstlendi. Edebiyattan Sanata Fasl-ı Muhabbet Sanat programının konusu “Sanat ve Simgesel Çözümleme" idi. Programda KBÜ Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Lütfiye Göktaş Kaya “Sanat ve Simgesel Çözümleme ” konusunu ele alarak bilgi ve tecrübelerini paylaştı. Prof. Dr. Lütfiye Göktaş Kaya Mevlana Celaleddin-i Rumi eserlerinden ve Anadolu'da  bulunan tarihi yapıtlar, camilerden yola çıkarak insanın düşünsel ve duygusal yaşantısını sembollere dönüştürerek izleyenler üzerinde düşünme ve hoşlanma duygusu yaratan bir etkinlik olduğunu, nesnellere ve ilişkilere, onları kullananların ne gibi değerler ve anlamlar verdiğini aydınlatmaya yönelik çözümleme yoluna değindi. Fasl-ı Muhabbetten bitiminde SGSTF akademisyenleri Arş. Gör. Abdurrahman Özsağır (Klasik Kemençe), Arş. Gör. Furkan Yılmaz (Ud)  dinleyicilere keyifli anlar yaşatan Türk Musiki dinletisi yaptı. Program, hatıra fotoğraf çekimiyle son buldu.