Ekonomi Öğrencileri Kongresi'nde "Genç İşsizlik" Konuşuldu

Üniversitemiz İktisat Kulübü ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencileri tarafından 1. Ulusal Safranbolu Ekonomi Öğrencileri Kongresi düzenlendi. Kongre, Dr. Necdet Aksoy’un oturum başkanlığında “Safranbolu Tartışmaları” konulu özel oturum programıyla başladı. Ekonomi ve iktisat alanlarında eğitim alan Türkiye’nin 16 farklı üniversitesinden 24 konuşmacının yer aldığı ve 24 bildirinin sunulduğu Kongrede, 3 gün boyunca sosyal bilimlerin farklı sorunları ekonomi bağlantıları ile ele alındı. Kongrede sunulan bildiriler eşliğinde krizler, dış politika, sosyal medya, makroekonomik sorunlar, iktisat tarihi, mülteci sorunları ve sosyal medya alanında oturumlar gerçekleştirildi. Etkinliğin açılışına TBMM eski Başkanı ve Ak Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Dündar ile akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.