Rektörlük

Filistinli milletvekilinden Rektör Polat'a ziyaret

Filistin Milletvekili Sayyid Abu Musameh, beraberinde Uluslararası Müslüman Âlimler Birliği Üyesi Abdul Wahab Zidan ve Filistin Dayanışma Derneği Başkanı Muhammed Mişeniş ile birlikte Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat'ı ziyaret etti.  Karabük Üniversitesinin organize ettiği “Filistin’in Dünü ve Bugünü” konulu konferansa katılmak üzere üniversiteye gelen Filistinli Vekil Musameh konferansın ardından Rektör Prof. Dr. Refik Polat'ı makamında ziyaret ederek karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Karabük Üniversitesinde okuyan Filistinli öğrencilerin durumlarından oldukça memnun olduklarını belirten konuk vekil, daha çok Filistinli öğrenci almaları için Rektör Polat'dan destek isteyerek bugüne kadar yaptıkları çalışmalar dolayısıyla kendisine teşekkür etti. Ayrıca bugünkü organizasyon sebebiyle öğrencilerle bir araya gelmekten de büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Filistinli Vekil, "Ülkemizin her daim arkasında duran Türkiye'ye böyle güzel vesilelerle gelmek beni son derece mutlu ediyor." diye konuştu. Ziyaretlerinden dolayı Filistinli Vekil Sayyid Abu Musameh'e teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Refik Polat, bugüne kadar Filistinli öğrencilere destek olduklarını, bu desteğin bundan sonra da artarak devam edeceğini söyledi. Filistin'de bulunan bazı üniversiteler ile Mevlana Değişim Programı kapsamında anlaşma yapmak istediklerini de belirten Rektör Polat, bunun için çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Ziyaret karşılıklı hediyeleşmenin ardından sona erdi.