Geleneksel ’’Öğrenci Buluşmaları’’ Devam Ediyor

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının Koordinatörlüğünü yaptığı ’’Öğrenci Buluşmaları” KBÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mücahit Coşkun ve Prof. Dr. İzzet Açar’ın katılımıyla Rektörlük Senato Toplantı Odasında gerçekleşti. Karabük Üniversitesi (KBÜ) öğrencilerinin sorunlarını, memnuniyetlerini ve isteklerini dile getirmeleri amacıyla yapılan ‘’Öğrenci Buluşmalarının” 13. toplantısı KBÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mücahit Coşkun, Prof. Dr. İzzet Açar ve KBÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanı Özcan Büyükgenç’in katılımıyla Rektörlük Senato Toplantı Odasında gerçekleşti. Kaliteli eğitim hizmeti sunma gayesi ile gerçekleştirilen “Öğrenci Buluşmaları” toplantısı öğrencilerin üniversiteden beklentilerini ve önerilerini dinlemek, problemleri kaliteli eğitim anlayışına uygun olarak hızlıca çözüme kavuşturmak amacıyla her salı yapılmaya devam ediyor. KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mücahit Çoşkun, öğrencilere mezunlar platformu ve KBÜ hakkında bilgiler aktardı. Prof. Çoşkun “Mezunlar platformunu kurulalı yaklaşık 4 hafta oluyor şu an üye sayımız 1000’i geçti. Tabii bu sayı çok yetersiz. Mezun olan bütün öğrencilerimizi burada görmek istiyoruz. Bu sistem Karabük Üniversitesi mezunlarının profesyonel hayatta da birbirleriyle iletişim kurmasını kolaylaştırmak ve iş birlikleri sağlamaları adına kurulan bir sistemdir.” dedi. KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İzzet Açar kalite konusundan, Karabük Üniversitesinin uluslararasılaşmasından ve uluslararası başarıları hakkında kısa bilgiler aktararak “15 Yaşındaki bir Üniversite için uluslarasılaşmada birinci sırada olmak önemli bir başarı. Bunda herkesin katkısı var, bu üniversitemizin marka değerini yükseltiyor. Yüksek Öğretim Kurulu(YÖK) biliyorsunuz ki yurt dışında okumuş öğrencilerin denkliklerini kabul ediyor ve bu denkliklerde bir seviye belirleme sınavı var. YÖK bu denklik sınavında mühendislik alanında 7 tane üniversite belirlemiş bunlardan bir tanesi de Karabük Üniversitesi.” dedi. Öğrenci İşleri Daire Başkanı Özcan Büyükgenç toplantıda öğrencilere üniversite hakkında verilerle birlikte üniversitenin gelecek planlarına dair bilgiler aktardı. Öğrencilere katılımlarından dolayı teşekkür etti.  ”Öğrenci Buluşmaları” toplantısının 13.sünde öğrencilerin öneri ve geri bildirimleri dinlenirken soruları da yanıtlandı. Karabük Üniversitesi bünyesindeki her bölümden öğrencilerin katılabildiği “Öğrenci Buluşmaları” her hafta salı günü Rektörlük Senato Odasında devam edecek.