Rektörlük

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Rektör Polat’a ziyaret

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Merkezleri Daire Başkanı Tarık Karkınçam ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Merkezleri Daire Başkanı Tarık Karkınçam ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ı ziyaret etti. Görüşmede üniversite gençliği için yapılabilecek iş birliği konuları ele alındı. Gençlik Merkezleri Daire Başkanlığı tarafından daha önce bir kaç ilde faaliyete geçen "Genç Ofis" projesinin Karabük Üniversitesinde özel bir konseptle uygulanması değerlendirildi. "Genç Ofis" gençlerin bir araya gelebilecekleri, içinde kitap kafe, atölye ile bilardo, fitness gibi oyun salonlarının bulunduğu bir proje olma özelliği taşıyor. Ayrıca, öğrencilerin gönüllülük faaliyetlerine katılımını arttırmak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) arasında imzalanan iş birliği protokolü doğrultusunda lisans ve önlisans öğrencilerinin ortak seçmeli ders olarak alabileceği  "Gönüllülük Çalışmaları" adlı dersin Karabük Üniversitesinde açıldığı ve bu doğrultuda uygulama alanı olarak Gençlik Merkezlerinin kullanılabileceği konuları görüşüldü.