Güz Dönemi İlk ‘‘Öğrenci Buluşmaları”

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının Koordinatörlüğünü yaptığı ‘'Öğrenci Buluşmaları” KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ve KBÜ rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mücahit Coşkun, Prof. Dr. Mustafa Yaşar ve Prof. Dr. İzzet Açar' ın katılımıyla Rektörlük Senato Odasında gerçekleşti. Karabük Üniversitesi (KBÜ) öğrencilerinin sorunlarını, memnuniyetlerini ve isteklerini dile getirmeleri amacıyla yapılan ‘'Öğrenci Buluşmalarının” güz dönemi ilk toplantısı KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Prof. Dr. Mücahit Coşkun ve Prof. Dr. İzzet Açar ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı Özcan Büyükgenç' in katılımıyla gerçekleşti. Yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı geçmesini temenni ederek konuşmasına başlayan KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat öğrencilere tavsiye ve bilgilendirici konuşmalar yaparak Z kuşağından çok ümitli olduğunu belirtti. ''Farklı bir açıdan bakma konusunda gençlere güveniyorum, geleceğin gençlerin elinde olduğu şüphesiz.'' dedi. Rektör Polat, hayalinin ‘ışıkları sönmeyen bir kampüs gece - saat fark etmeksizin - laboratuvar ve dersliklerin ışıklarının açık olduğu, öğrencilerin çalıştığı bir üniversite olduğunu vurguladı. Toplantıda öğrencilere üniversite hakkında bilgilerle birlikte öğrencilerin üniversite yönetimi ile nasıl iletişim ve ilişki kurabileceklerine, sorunlarını nasıl aktarabileceklerine, üniversitenin gelecek planlarına dair bilgiler aktarıldı. Öğrencilerin öneri ve geri bildirimleri dinlenirken soruları da yanıtlandı.   KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mücahit Coşkun ‘’Bu toplantıları öğrencilerin üniversite hakkındaki düşüncelerini, görüşlerini dinlemek, kaliteyi arttırmak için yapıyoruz. Sizlerin de düşüncesini dinleyerek çözüm üretmek, tartışmak amacıyla gerçekleştiriyoruz’’ dedi. Yükseköğretim Dijital Dönüşüm hedefi  doğrultusunda ülkemizde öncü role sahip Karabük Üniversitesi, çoktan seçmeli sınavlarını (UNİKA) sınav sistemi üzerinden yaptıklarını ve sistemi genel hatlarını anlattı. Kariyer hedefleri için ‘’Üniversite eğitiminde, diğer yükseköğretim kurumlarından farklı bir yaklaşım ile kariyer odaklı tüm yeniliklerin ortaya konulması ve akademik bir bakış açısı oluşturmak büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle öğrencilerin üniversiteye giriş yaptıkları ilk andan itibaren kariyer bilincini oluşturarak, ilgi ve yeteneklerini geliştirme ve kariyer planlarını yapma konusunda rehberlik etmek temel hedefini benimsemekteyiz.’’ dedi. KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İzzet Açar, üniversite bünyesinde mobil platform üzerinden yürütülen e-yoklama sürecine değinerek bilgiler aktardı. Spor ve etkinlikler konusunda bilgilendirmelerde bulunarak, online eğitimler ve kurslardan bahsetti. ‘’Üniversitelerin kalitesini ölçen bağımsız kuruluş Times Higher Education (THE), bu özellikle Amerika’da Avrupa’da çok itibar gören bir kuruluş. Bu değerlendirmede son üç yıldır Karabük Üniversitesi olarak ilk 1000 üniversite içerisinde yer alıyoruz. Puanımız her geçen yıl artarak devam ediyor, öğrencilerimizin başarılarıyla bu sıralamada daha iyi yerlere geleceğiz.’’ dedi.   KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar “Çalışma alanın ne olursa olsun staj sana okulda öğrendiklerini pratiğe dökme imkanı veriyor. Teoride öğrendiklerin pekişirken diğer yandan iş dünyasının kendi başına bir okul olduğunun farkına varmanı sağlayacak, herkes istediği zaman boş günlerinde isteğe bağlı staj yapabilir. Sağlık sigortalarınızı biz yapıyoruz ve sizleri sanayiye, işyerlerine, birimlere gönderiyoruz. Bunu elinizden geldiği kadar yapmaya çalışın, mühendislik alanından sağlık alanına hatta felsefeye kadar her bölüm için geçerli. Bu konuda eğer bir adım atarsanız biz de elimizden geldiği kadar destek oluruz.’’ dedi. KBÜ Kalite Topluluğu Kulübü (UNİKAL) akademik danışmanı ve KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İzzet Açar, Yükseköğretimde kalite kültürünün öneminden bahsetti. Kalite Topluluğu Öğrenci Kulübü Kurucu Başkanı Simge Ayyıldız Kalite Kulübü hakkında sunum yaptı, toplantıya katılan öğrencilere seslenen Ayyıldız ”Kalite kültürünün öğrenciler tarafından benimsenmesini ve bir kültür haline gelmesini amaçlıyoruz.” dedi. Sistem üzerinden rastgele seçilerek davet edilen öğrencilerin katıldığı “KBÜ Öğrenci Buluşmaları” her hafta salı günü Rektörlük Senato Odasında devam ederek bir gelenek haline dönüşmeye devam ediyor. Günün anısına rektörlük binası önünde çekilen toplu fotoğrafla toplantı sonlandırıldı.