Haberciliğe yeni bir pencere açıldı: haberpenceresi

Safranbolu Meslek Yüksekokulu Radyo ve TV Programcılığı öğrencileri haberciliğe yeni bir pencere açtı. Covid-19 önlemleri kapsamında evlerde izole olduğumuz şu günlerde KBÜ'lü öğrenciler dışarı çıkmadan, evlerinin pencerelerinden yaptıkları gözlemler ve çektikleri fotoğraflarla hazırladıkları haberleri "haberpenceresi" isimli instagram sayfası üzerinden yayımlıyor. Haberpenceresi, gündemden kopmadan ama genel haberlerle de boğulmayacağınız farklı noktaları haberleştiren yepyeni bir haber platformu. İnstagram hesabı olarak açılan platform aslında Karabük Üniversitesi Safranbolu Meslek Yüksekokulu Radyo ve TV Programcılığı öğrencilerinin haber atölyesi. Öğrenciler, ülkenin dört bir yanından hazırladıkları özel haberleri, geçen hafta faaliyete geçen bu hesaptan yayımlıyor. Atölyeyi kuran ve yayımlanan haberleri koordine eden SMYO Radyo ve TV Programcılığı Öğretim Görevlisi Z. Mihrimah Uluçam, bizlere haberpenceresi’ni anlattı: Öğrencilere uzaktan uygulama imkanı “Haberpenceresi, izole yaşadığımız bugünlerde öğrencilerimizin dışarı çıkmadan da haber yapabilecekleri bir uygulama alanı oldu. Hatta pencereden yapılan gözlemler ve çekilen fotoğraflarla hazırlanan haberlere “bu haber pencereden yapıldı” logosu yerleştiriyoruz. Zaten hesabın ismi de bu düşünceden doğdu. Öğrencilerimiz haberlerini burada yayımlayarak uzaktan online uygulama yapabiliyor ve kendilerini geliştiriyorlar. Ödev olarak hazırlanan haberlerin başkalarına ulaşmasına imkan olmuyordu. Bu sayede öğrencilerimizin haberleri de okuyucuyla buluşabiliyor. Okuyuculardan anında tepki alabiliyoruz. Bu da öğrencilerimizin daha istekli, daha başarılı haberler yapmasına teşvik ediyor“ Platformun instagram hesabında oluşturulması; gençlerin daha yaygın kullandığı sosyal medyada haber ilkelerine uygun, asparagastan ve sansasyonlardan uzak gerçek haberlere ulaşmasını sağlıyor. Takipçi sayısın gün gün arttığı haberpenceresini siz de instagramdan takip edebilirsiniz.