Şehir

Ihlamur Fidanları KBÜ'de Can Buldu

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Orman Fakültesi öncülüğünde KBÜ Orman Fakültesi öğrencileri ve TEMA gönülleri daha yeşil ve temiz bir çevre için KBÜ Botanik Bahçesine 450 adet Ihlamur fidanı dikim etkinliği gerçekleştirdi. Türkiye'nin en çevreci Üniversitelerinden biri olan KBÜ yerleşkesini daha güzel ve estetik yapmak için peyzaj alanlarını güzel kokulu ıhlamur ağaçları ile donatıyor. KBÜ Orman Fakültesi öncülüğünde gerçekleşen etkinlikte öğrenciler ve TEMA gönüllüleri KBÜ Botanik Bahçesine 450 adet ıhlamur fidanı dikim etkinliği gerçekleştirdi.  Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat "Karabük Üniversitesi yeni kurulmuş olmasına rağmen yerleşke itibariyle Türkiye'nin en nezih ve yeşil üniversitelerinden birisi. Orman Fakültesi öğrencilerimiz bu güzelliğe güzellik katmak için bugün 450 adet ıhlamur fidesini toprakla buluşturdular. Ihlamur biliyorsunuz çiçekleri ve kokusu ile bilinen bir ağacımız. İnşallah bu ağaçlar yıllar geçtikçe güzel kokularını kampüsümüze yaymaya devam edecekler. Emeği geçen herkesin eline sağlık." dedi. Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İzzet Açar "Ihlamurun yetişme alanlarından biri Karabük. Biz de üniversitemizde de olsun istedik. Kampüsümüze ıhlamur dikmeye devam edeceğiz." dedi. Prof. Açar, ıhlamur ağaçlarıyla ilgili bilgiler vererek genotiplerinden bahsetti. Fidan dikimini öğrenciler de uygulamaları olarak göstererek öncülük etti.