İslami İlimler Fakültesi Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Karabük Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğrencileri, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında mezuniyet coşkusunu yaşadı. Karabük Üniversitesi İslamı İlimler Fakültesinden 322 öğrenci, 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonunda düzenlenen törenle mezuniyet heyecanı yaşadı. Mezun olan öğrenciler, mutluluklarını aileleri ve arkadaşlarıyla birlikte paylaştı. 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonunda düzenlenen mezuniyet programına Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. Elif Çepni ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş’ın eşi Saliha Nazan Karaş, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulcebbar Kavak, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahir Kahraman, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhittin Kapanşahin, akademik ve idari personel, öğrenciler ve aileleri ile çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan mezuniyet töreni, tanıtım filmleri ve KBÜ Marşı’nın izlenmesi ile devam etti. Mezun öğrencilerden Kur’ân-ı Kerim tilaveti yapıldı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, "Bugün mezuniyet günü. Hepimiz için çok değerli, hepimiz için çok heyecanlı. Bizler, dört yıl eğitim verdiğimiz öğrencilerimizin mezun olmalarını görmekten çok bahtiyarız, çok mutluyuz. Tabii ailelerimiz de dört yıllık eğitimden sonra, tabii bu eğitimi alabilmek için ortaokul ve lisede birçok sınava girdiler. Daha sonra üniversiteye geldiler ve İlahiyat Fakültesini kazanıp bugün de mezun oluyorlar. Bu son derece değerli. Hem ailelerimizi hem de öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bir İlahiyat mezunu, 24 saat, 365 gün, haftanın 7 günü, yani tüm hayatı boyunca bu öğrendiği bilgileri yaşaması lazım. Yaşaması lazım ki örnek olması lazım. Çünkü biz biliyoruz ki söylediğimiz şeylerin etkili olabilmesi için o söylediklerimizi yaşamamız lazım. İşte, İslami İlimler Fakültesinden derece alıp belli bir seviyeye gelip mezun olmak böyle bir şey. Bizim mezunlarımızdan beklentimiz bu yönde, öğrendikleri şeyleri yaşamaları ve insanlara örnek olmaları. Hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyor, bahtınız ve yolunuz açık olsun diyorum” ifadelerini kullandı. İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulcebbar Kavak, “Allah'ın sevdiği ve değer verdiği varlık insandır. Bu nedenle bu değerli insanı eğitme görevi de çok kıymetli ve paha biçilemezdir. Biz burada sadece bu dört yıl içerisinde buraya gelen öğrencilere diploma vermiyoruz; aslında onları hayata hazırlıyoruz, ilim ve irfanla donatıyoruz, dünyayı tanıtıyoruz. Bu öğrencilerimizin farklı dünyaları tanımalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu yönüyle üniversite bitiren her bir öğrencimiz, hele de Karabük Üniversitesinde ise, Karabük Üniversitesindeki fakültelerden mezun olmuşsa, İslami İlimleri bitirmiş ise, şunu iyi bilin ki binlerce uluslararası öğrencinin eğitim gördüğü bu üniversitede, uluslararası bir kültüre muttali olarak buradan ayrılmış demektir. Ben bu düşüncelerle mezun olacak bütün öğrencilerimize yeni hayatlarında başarılar diliyorum" şeklinde konuştu. İslami İlimler Fakültesi birincisi Hilal Gezer konuşmasında “Lisanı halimizden de anlaşıldığı üzere hepimiz çok heyecanlı ve çok mutluyuz. Dışarıdan pek fark edilmese de sona gelmiş olmanın hüznü, uzun bir yolculuğun verdiği yorgunluk ve önümüzdeki yılın daha uzun ve meşakkatli olduğunun farkında olmanın getirdiği endişe ve merakla doluyuz. Bugün büyük bir aileye veda ediyoruz. Ve hepimiz giderken kendimizden bir parça bırakıyoruz. Karabük Üniversitesinin sağlamış olduğu nitelikli eğitim ve geleceğe güvenle adım atabilmemiz için bizlere kazandırdığı tüm mesleki donanımlarla birlikte, İlahiyat Fakültesi mezunları olarak gayemiz, her şeyden önce insanlara yararlı olmak, toplumumuzun mutluluğu ve saadeti için çalışmak olmalıdır” dedi.  Konuşmanın bitiminde, Fakülte birincisi Hilal Gezer, İslami İlimler Fakültesi kütüğüne adını yazdırdı. Program ilahi dinletisi ile devam etti. İslami İlimler Fakültesi birincisi Hilal Gezer, ikincisi Ebrar Er, üçüncüsü Merve Yıldız oldu. Dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri takdim edildi. Başarı belge takdiminin ardından öğrenciler, hep birlikte keplerini havaya fırlatarak mezuniyet coşkusunu yaşadı. Program günün anısına hep birlikte çekilen fotoğraf karesi ile son buldu.
KURUMSAL İLETİŞİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ