Kampüs

Kadının iş sektöründeki yeri ve önemi konuşuldu

Ulusal ve uluslararası ünlü firmaların önde gelen yönetici ve temsilcileri Üniversitemizde düzenlenen "Kadının Gücü Burada" konulu konferansta bir araya geldi. Konferansta kadının teknolojideki ve iş sektöründeki yeri ve önemi ele alındı. Etkinliğe katılan öğrenciler, kadının sektördeki yeri hakkında bilgi almanın yanı sıra önemli girişim ve başarı hikâyelerini dinleme fırsatını da buldu. Karabük Üniversitesi Mekatronik Kulübü tarafından farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen “Kadının Gücü Burada” konulu konferans Hamit Çepni Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Konferansta konuşmacı olarak Karakoç Enerji Teknik Müdürü Zuhal Yazıcı, Tezmaksan Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş’de Mekatronik Mühendisi Şehriban Can, Ford Otosan A.Ş. Makine Mühendisi, Avrupa’nın İlk Marka Koruma Uzmanı Nur İpek Karagöz, İnovasyon ve Arge Merkezi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Tuğba Özdenal yer aldı. IAM - İnovasyon ve Ar-Ge Merkezi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Tuğba Özdenal sahibi olduğu şirketi 35 lira ile kurduğunu belirterek kadının istediği zaman her işi başarabileceğini dile getirdi ve öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.