Uluslararası

Karabük Üniversitesi 2024 Yılı Erasmus+ KA171 Projeleri ile Hibe Almaya Hak Kazandı

Karabük Üniversitesi, 2024 yılı Erasmus+ KA171 projelerinde önemli başarı elde ederek 7 bölgede 16 farklı ülke ile öğrenci ve personel hareketliliği gerçekleştirmek amacıyla toplamda 83.819 Avro hibe almaya hak kazandı.

Karabük Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü, Avrupa Birliği ülkeleri dışındaki ülkelerle öğrenci ve personel hareketliliği imkanını sunan “Erasmus+ KA171 Programı” kapsamında Türkiye Ulusal Ajansına başvuruda bulundu. 2024 yılı Erasmus+ KA171 proje başvurularına göre Karabük Üniversitesi, 16 farklı ülke ile öğrenci ve personel hareketliliği gerçekleştirmek üzere toplamda 83.819 Avro hibe desteği almayı başardı.

2023 yılında Erasmus+ KA171 projeleri kapsamında 1 ülke (Senegal) ve 18.440 Avro hibe almaya hak kazanan Karabük Üniversitesi, 2024 yılı Erasmus+ KA171 projeleri kapsamında önemli başarı elde ederek 16 farklı ülke (Bangladeş, Endonezya, Hindistan, Malezya, Bosna Hersek, Kosova, Gürcistan, Moldova, Fas, Mısır, Ürdün, Kazakistan, Özbekistan, Suudi Arabistan, Etiyopya ve Güney Afrika) ile iş birliği için hibe almaya hak kazandı.

Karabük Üniversitesi, Erasmus+ KA171 projelerinde gösterdiği başarı sayesinde, Türkiye’de hibe alan 116 üniversite arasında 35. sırada yer aldı. Ülke çeşitliliği açısından 19. sırada yer almayı başaran Karabük Üniversitesi, farklı coğrafyalardan uluslararası iş birliklerini genişletmeye devam ediyor.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Karabük Üniversitesinin uluslararası düzeyde iş birliklerini ve tanınırlığını arttırmak amacıyla önemli bir başarıya daha imza attık. Uluslararası iş birliklerini genişleterek ve geliştirerek uluslararası bir üniversite olma hedefimizi daha da ileriye taşımaya devam edeceğiz. “Bilim merkezli öğrenci dostu üniversite” sloganı ile yola çıkarak geleceğimizin teminatı olan sevgili öğrencilerimize dünya standartlarında eğitim alma fırsatı sunuyoruz. Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü başta olmak üzere emeği geçen tüm akademik ve idari personelimize teşekkürlerimi sunuyorum”  ifadelerini kullandı.