Rektörlük

Karabük Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde İç Paydaş Toplantısı Gerçekleştirildi

Ulusal ve uluslararası birçok dış paydaşla görüşme yaparak önemli iş birliklerine imza atan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, üniversitenin kalite standartlarını artırmak amacıyla İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde düzenlenen iç paydaş toplantısına katıldı. Akademik ve idari personel temsilcileriyle biraraya gelen Rektör Prof. Dr. Kırışık, toplantıda iç paydaşlarının görüş ve önerilerini dinledi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık başkanlığında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde kalite çalışmaları kapsamında iç paydaş toplantısı yapıldı. Toplantıya İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersin Müezzinoğlu, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yasin Taşpınar, Dr. Öğr. Üyesi Abdül Samet Çelikçi, İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Gürbüz, Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdullah Karakaya, Sosyal Hizmetler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gülay Günay, İktisat Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Süleyman Uğurlu, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı yer. Dr. Öğr. Üyesi Özge Yavuz ve Fakülte Sekreteri Fahrettin Yılmaz katılım sağladı.

Toplantıda fakültenin mevcut durumu, eğitim-öğretim faaliyetleri, öğrenci memnuniyeti, akademik performans göstergeleri ve akreditasyon süreçleri gibi konular ele alındı. Bölüm Başkanları, kendi bölümlerinin gelişim alanlarını ve karşılaştıkları zorlukları paylaşırken, kalite standartlarının daha da iyileştirilmesi yönünde önerilerde bulundu.

İç paydaşlar tarafından gündeme getirilen görüş ve önerilerini dinleyen Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Karabük Üniversitesi olarak, eğitimde kaliteyi yükseltmeye yönelik bu tür iç paydaş toplantıları, üniversitemizin stratejik hedeflerine ulaşma noktasında kritik bir rol oynamaktadır. Bu toplantılar, mevcut durumu değerlendirmemizi sağlarken, geleceğe yönelik somut adımlar atmamıza da imkan tanımaktadır. Eğitimde kaliteyi ön planda tutarak öğrencilerimize çağın gerektirdiği bilgi ve becerileri en iyi şekilde kazandırmayı hedefliyoruz. Üniversitemizin 'Bilim merkezli, öğrenci dostu' vizyonu çerçevesinde, akademik başarıda çıtayı daha da yukarı taşımak için hep birlikte çalışıyoruz. Bu vizyon, öğrencilerimizin ve akademik kadromuzun potansiyelini en üst seviyeye çıkarmayı amaçlamaktadır” şeklinde konuştu.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersin Müezzinoğlu, kalite odaklı yaklaşımların tüm akademik ve idari kadrolar tarafından benimsenmesinin, fakültenin ulusal ve uluslararası düzeydeki konumunu güçlendireceğini ifade etti.

Toplantıda eğitim alanındaki uygulamaların gözden geçirilmesi ve iyileştirme önerileri üzerine bir değerlendirme yapıldı.

Bu tür iç paydaş toplantıların düzenli aralıklarla yapılarak, Karabük Üniversitesinin yüksek kaliteli eğitim anlayışını güçlendirmeye, üniversite personeline ve öğrencilere sunulan hizmetlerin kalitesinin sürekli olarak iyileştirilmesi hedefleniyor.