Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Sofya Büyükelçisi Mehmet Sait Uyanık'ı Ziyaret Etti

Uluslararası ilişkileri geliştirmek, Karabük Üniversitesinin uluslararası alanda tanınırlığı arttırmak  ve akademik iş birlikleri gerçekleştirmek amacıyla Bulgaristan’a giden Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçisi Mehmet Sait Uyanık’ı makamında ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık’a ziyaret sırasında Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Hüseyin Kurt ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Adnan Ucur da eşlik etti.

Ziyarette, Prof. Dr. Kırışık, Karabük Üniversitesi’nin uluslararasılaşma hedefleri ve Bulgaristan ile olan akademik ilişkileri, yapılan çalışmalar  ve projeler hakkında bilgi verdi.

Büyükelçi Uyanık ise, Türkiye’nin Bulgaristan’daki eğitim projeleri ve öğrenci hareketliliği konusundaki desteklerini vurguladı.

Görüşmede ayrıca, öğrenci değişim programları, ortak araştırma projeleri ve iki ülke arasındaki kültürel etkileşimin artırılması gibi konular ele alındı. Rektör Kırışık, bu tür ziyaretlerin üniversitelerin uluslararası arenada daha güçlü bir şekilde temsil edilmesi için önem taşıdığını ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, Büyükelçi Mehmet Sait Uyanık’a misafirperverliği için teşekkür ederken, gelecekteki iş birliklerinin artarak devam etmesini diledi.