Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde ilk kez düzenlenen TEDx Karabük University etkinliği, ilham verici fikirlerin, çarpıcı deneyimlerin ve vizyoner konuşmaların buluşma noktası oldu.
Karabük Üniversitesi (KBÜ) ev sahipliğinde ilk kez düzenlenen “TEDx Karabük University” etkinliği, ilham verici fikirlerin, çarpıcı deneyimlerin ve vizyoner konuşmaların buluşma noktası oldu. Program, Karabük Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonunda geniş bir katılımla gerçekleştirildi.
“TEDx Karabük University” programına; Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. Elif Çepni ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Genel Sekreter Lütfü Köm, dekanlar, yüksekokul müdürleri, akademisyenler, daire başkanları, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
Teknoloji, bilim, edebiyat, içerik üretimi ve kişisel gelişim gibi çeşitli konuların ele alındığı programda sahne alan konuşmacılar, kişisel ve mesleki yolculuklarında yaşadıkları dönüm noktalarını samimi ve etkileyici bir dille paylaşarak dinleyicilere ilham verdi.
TEDx Karabük University’nin kurucusu ve lisans sahibi Gökhan Tugay Köksal, açılış konuşmasında, “Bugün burada bilime, sanata ve eğitime değer veren tüm arkadaşlarımızla bu sahneyi sizler için hazırladık. Buradan bilimle, sanatla ve ilhamla ayrılacağınızdan hiçbir şüphem yok. Kendimizi keşfetmek için buradayız ve bunu başarırsak geleceğe birlikte yön vereceğiz.” ifadelerini kullandı.
Sahnedeki Konuşmacılar ve Öne Çıkan Başlıklar:
Prof. Dr. Fatih Kırışık – Karabük Üniversitesi Rektörü: “Bir Fikrin Toplumla, Dünyayla Buluşma Hikâyesi: Sosyalfest” başlıklı sunumunda “Türkiye Sosyal Bİlimler Hamlesi” vizyonuyla yola çıkan ve Türkiye’nin ilk sosyal bilimler festivali olan Sosyalfest projesinin ilham veren doğuş hikâyesini anlattı.
Ebru Karayel – Yapay Zekâ Uzmanı: “Eğitimde Yapay Zekâ” sunumunda, yapay zekânın toplumsal etkilerini ve bireylerin bu dönüşüme nasıl uyum sağlayabileceğini anlattı.
Hakan Acar – Yalın Dijital Dönüşüm Lideri: “Yalın Dönüşüm, Değer Odaklı Bir Yeniden Doğuş” konuşmasında dijitalleşme süreçlerinde sadeleşmenin ve insan odaklı yaklaşımın önemini vurguladı.
Prof. Dr. Elif Çepni – KBÜ Rektör Yardımcısı, UNESCO Kürsü Başkanı: “Karmaşık ve Öngörülemez Bir Geleceği Anlamlandırmak” başlıklı konuşmasında, değişen dünyayı eğitim, bilim ve etik bağlamında değerlendirdi.
Osman Sungur Yeken – Yazar: “Kendini Gerçekleştir” başlıklı konuşmasında bireyin kendini tanıma ve potansiyelini gerçekleştirme serüvenine dair deneyimlerini aktardı.
Ahmet Akın – Girişimci: “Yapabilir Miyim Diye Düşünme. Yap” konuşmasında girişimcilik yolculuğunda kararlılık ve cesaretin önemine dikkat çekti.
Tonguç Gündüz – Moleküler Biyolog: “Geçmişimiz Genlerimizde Saklı, Geleceğimizi Nasıl Yaşayacağız?” başlıklı sunumunda genetik mirasın birey yaşamına etkilerini ele aldı.
Çağrı Menteş – İçerik Üreticisi: “Yeniden Doğmak İçin Başka Bir Beden Değil, Başka Bir Bakış Açısına İhtiyacımız Var” başlıklı konuşmasında dijital çağda kimlik, değişim ve özgünlük üzerine konuştu.
Doç. Dr. Mustafa Polat – KBÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü: “22. Yüzyılda Eğitimi Yeniden Düşünmek” başlıklı konuşmasında eğitimdeki dönüşüm ihtiyaçlarını gündeme taşıdı.