Karabük Üniversitesinde ISO 26000 Sosyal Sorumluluk Yönetim Sistemi Çalışmaları

Sosyal sorumluluk bilincine sahip bir üniversite olarak, Karabük Üniversitesi bu alanda gerçekleştirdiği proje ve çalışmalarıyla durumunu belgelendirmek için harekete geçti. Karabük Üniversitesi Rektörlüğü, üniversitede gerçekleştirilen sosyal sorumluluk çalışmalarını ISO 26000 Yönetim Sistemine uyarlama kararı alarak üniversite bünyesinde Sosyal Sorumluluk Proje Ekibi oluşturdu ve çalışmalara başlandı. “Vizyona Şefkatle” sloganıyla yola çıkan Karabük Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Proje ekibi, ISO 26000 için gerekli olan çalışmaları tamamlayarak denetim aşamasına geldi. Karabük Üniversitesinde, ISO 26000 Sosyal Sorumluluk Yönetim Sistemi çalışmaları bağlamında “Geleceği yönetmede sosyal sorumluluk bilincine sahip, öncü üniversite olma” stratejisi belirlendi. Buna bağlı olarak oluşturulan alt stratejiler ise şu şekildedir:
  • Sosyal paydaşlarla ilişkilerde etik değerleri rehber kabul etmek
  • Çalışanlarımızın, öğrencilerimizin ve paydaşlarımızın memnuniyetlerini arttırmak
  • Sürdürülebilir ve geliştirilebilir sosyal sorumluluğa yönelik projeleri hayata geçirmek
ISO 26000 Sosyal Sorumluluk Yönetim Sistemi Nedir? Davranışa rehberlik eden, toplum refahına katkı sağlayan uluslararası bir standarttır. Bireysel ve örgütsel düzeyde karar ve eylemlerin sonuçlarını üstlenme ve faydalı davranışlarda bulunma şeklinde tanımlayabileceğimiz sosyal sorumluluğun kurumsal temelinde, toplumdan aldığını topluma kazandırma anlayışı bulunmaktadır. Sosyal sorumluluk davranışına rehberlik eden birçok uluslararası standart geliştirilmiştir. ISO 26000 Sosyal Sorumluluk Yönetim Sistemi bunlardan birisidir.   ISO 26000 Sosyal Sorumluluk Yönetim Sisteminin değerlendirilmesi ve belgelendirilmesi, kuruluşun sosyal sorumluluk davranışı konusundaki performansını ve gelişimini ölçmektedir.

Karabük Üniversitesi ISO 26000 Sosyal Sorumluluk Yönetim Sistemi bilgilendirme afişi