Karabük Üniversitesinden Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesine Teknik Ziyaret

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın üniversiteler ve özel sektörle yapmış olduğu protokoller meyvelerini veriyor. Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu ile Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık arasında geçen ay yapılan akademik iş birliği protokolü kapsamında atık ve geri dönüşüm alanında Türkiye birincisi olan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin başarılı çalışmalarını yerinde görmek üzere Karabük Üniversitesinden bir heyet Niğde Üniversitesini ziyaret etti.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık tarafından bizzat görevlendirilen heyet, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz başkanlığında Niğde Üniversitesine teknik ziyaret düzenledi. Karabük Üniversitesi heyeti,  ilk olarak  Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu'yu makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında iki üniversite arasında iş birliği fırsatları değerlendirilirken, özellikle sıfır atık ve enerji verimliliği konularında yürütülen projeler ele alındı.

Görüşmede, sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda her iki üniversitenin çevresel farkındalığı artırmak amacıyla yaptığı çalışmalar masaya yatırıldı.

Rektörlük makamında gerçekleşen görüşmenin ardından Karabük Üniversitesi heyeti Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Atık Getirme Merkezinde incelemelerde bulundu. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi yetkilileri tarafından, üniversitelerinde yer alan uygulama örnekleri hakkında Karabük Üniversitesi heyetine detaylı bilgi verildi. Atıkların biriktirilmesi, lojistiğinin sağlanması ve geri dönüştürülmesi açısından Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde geliştirilen çalışmalar anlatıldı.

Gerçekleştirilen akademik iş birliği ziyareti ile her iki üniversitenin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşma konusunda daha etkili stratejiler geliştirmelerine katkı sağlanması hedefleniyor.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof Dr Fatih Kırışık, ”Üniversitelerimiz ve özel sektör kuruluşları ile iş birliği alt yapımızı büyük oranda oluşturduk. Şimdi bu iş birlikleri ile güçlerimizi birleştiriyoruz. Türkiye’deki kurumlar olarak güçlü yönlerimizi hep birlikte gelişme parolası ile birbirimize öğretiyoruz. Böylelikle hep birlikte en iyiye en kısa sürede ulaşmayı hedefliyoruz. Bu süreçte gelişime ve iş birliğine açık ve çok başarılı çalışmalar yapan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof.Dr. Hasan Uslu Hocamıza destekleri ve iş birliği için çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.