Spor

Karabük Üniversitesinden sporda bir başarı daha

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Bursa Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Üniversiteler Arası Judo Şampiyonası’nda Karabük Üniversitesi öğrencisi 57 kiloda Rabia Batur Türkiye 3.’sü oldu.  Uludağ Üniversitesinin ev sahipliğinde 20 - 22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Üniversiteler Arası Türkiye Judo Şampiyonası'na 27 üniversiteden 45 takım katıldı. Karabük Üniversitesinden 4 sporcunun yer aldığı şampiyonada Geleneksel El Sanatları Bölümü öğrencisi Rabia Batur 57 kiloda Türkiye 3.'sü olurken, daha önce üst üste 2 kez Türkiye Şampiyonası’nda derece yapmış bir diğer KBÜ'lü sporcu judo takım kaptanı 66 kiloda Muhammed Emin Güneş yendiği maçta sakatlanarak 3.’lük maçına çıkamadı. Karabük Üniversitesi BESYO Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Temel Çakıroğlu “Şampiyonaya katılan sporcularımın arasında daha önce milli takımda yer almış uluslararası arenada ülkemizi temsil etmiş elit sporcular var. Kendilerini bu anlamda tebrik ediyorum." dedi. Öğrencilerinin çok iyi maçlar çıkardıklarını kaydeden Çakıroğlu, 3.'lük madalyası kazanan Rabia Batur gelecek sene başarılarına daha iyilerini katacağını belirterek sakatlanan judo takım kaptanı Muhammed Emin Güneş’e de geçmiş olsun dileklerini iletti. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından geçen haftalarda düzenlenen Üniversiteler Arası Ferdi Boks Şampiyonası'nda da Karabük Üniversitesi öğrencileri yine önemli bir başarıya imza atarak iki boksör Türkiye ikincisi olmuştu.