Şehir

Karabük Üniversitesinin Paydaşı Olduğu “Karabük Bilim Şenliği”nin Açılışı Gerçekleştirildi

Karabük Üniversitesinin paydaşlığında gerçekleştirilen “Karabük Bilim Şenliği; Emeğin Başkenti Bilimle Buluşuyor-3” etkinliğinin açılışı, Karabük Bilim ve İnovasyon Merkezinde gerçekleştirildi.

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında gerçekleştirilen bu önemli etkinlik, bilimi toplumla buluşturmayı, bilim, teknoloji ve toplum etkileşimini güçlendirmeyi ve gençleri bilimsel keşiflere yönlendirmeyi amaçlıyor. Açılış etkinliğine, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Karabük Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, kurum müdürleri, paydaşlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Karabük Bilim Şenliğine katılan katılımcılar, Teknofest Birim Sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Akif Erden öncülüğünde Karabük Üniversitesi TEKNOKENT bünyesindeki teknoloji takımları ile birlikte yenilikçi projelerini tanıtma fırsatı buldu. Katılımcılar, bu projeleri inceleyerek gençlerin yaratıcılığını ve mühendislik becerilerini yakından görme imkanı edindiler.

Etkinlik, 17-19 Ekim tarihleri arasında Karabük Bilim ve İnovasyon Merkezinde devam edecek olup, atölyeler, konferanslar, çeşitli bilim gösterileri ve yarışmalar ile katılımcılara zengin bir içerik sunmayı hedefliyor.