Şehir

Karabük'te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 99. yıl dönümü dolayısıyla Karabük’te düzenlenen kutlamalara Karabük Üniversitesini temsilen Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İzzet Açar ve Prof. Dr. Mücahit Coşkun ile Karabük Üniversitesi Genel Sekreteri Lütfü Köm katıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde kazanılmış olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 99. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen, ''Cumhuriyet Korteji'' ile başlayan ve ''Çelenk Sunum Töreni'' ile devam eden programa Karabük Üniversitesini (KBÜ) temsilen KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İzzet Açar katıldı. Valilik Makamında gerçekleştirilen ''Tebrikat Törenine'' Karabük Valisi Fuat Gürel, AK Parti TBMM Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, Memleket Partisi Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük İl Jandarma Komutanı Albay Garip Gümüş, Karabük İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mücahit Coşkun, şehit aileleri ve gaziler, kurum müdürleri siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Karabük halkı katıldı. Bayramlaşma töreninin ardından Protokol ve Karabük halkının coşku ve gururla katıldığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması ''Kent Meydanı Kutlama Etkinlikleri'' ile devam etti. Jimnastik gösterisinin, halk oyunlarının, ödül alan şiir ve kompozisyonların okunmasının ardından geçit töreninin gerçekleştiği programı Karabük halkı coşku ve gururla izledi. Karabük Valisi Fuat Gürel ''Bugün bu meydanda ve ülkemizin dört bir yanında, kadını ile erkeği ile, yaşlısı ile genci ile, ellerimizde ay yıldızlı bayraklarımızla, Kurtuluş Savaşımızın muzaffer Başkomutanı ve Cumhuriyetimizin Valisi Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk milletinin karakterine ve geleneklerine en uygun idare olarak ifade ettiği ve hayata geçirdiği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yıl dönümünü kutlamanın gururunu, sevincini ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Cumhuriyetimiz kutlu olsun.'' dedi. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan' ın ''29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı'' okundu. Program sonunda kurumlar, dernekler, okullar, gaziler ve askerler ''Geçit Töreni'' yaparak protokolü selamladı. Akşam gerçekleştirilen fener alayına KBÜ Genel Sekreteri Lütfü Köm katıldı.  Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 99. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Polat mesajında şu ifadelere yer verdi: ”Cumhuriyetimizin ilanının 99. yılını gururla karşılamanın mutluluğu içerisindeyiz. Tarihimizin dönüm noktalarından biri olan Kurtuluş Savaşında milletimiz maddi manevi tüm varlığını ortaya koyarak hürriyetinden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya kanıtlamıştır. Dünyaya örnek olacak inanç, cesaret ve fedakarlıkla tarihe altın harflerle yazılacak milli mücadelemizi bu anlamlı gün dolasıyla minnet ve şükranla yeniden anmaktayız. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 99. yıl dönümünü kutluyorum.”