Spor

Karabük'te Off Road rüzgarı esti

Üniversitemiz Çamlı köy mevkiinde Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından 14-15 Ekim tarihlerinde düzenlenen Türkiye Off-Road Şampiyonası'nın 7. ve son ayağı tamamlandı. Karabük - Safranbolu Otomobil ve Doğa Sporları Arama Kurtarma Derneği (KARDOFF) ve Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'nın katkılarıyla Üniversitemizin arkasında hazırlanan özel parkurda başlayan yarışların ikinci gününde 14 aracın katılımıyla seyirci etabı gerçekleştirildi. Yarışların ikinci gününe katılan Rektörümüz Prof. Dr. Refik Polat, Karabük Valisi Kemal Çeber ve Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal ile birlikte yarışlara start verdi.  S2 Klasmanı'nda dereceye girenler Yarışlarda, S2 klasmanında Mehmet Birkan ve Bekir Sami Başkal ikilisi birinci, İrfan Korkmaz ve Ali Özsoy ikilisi ikinci, Mustafa Akın ve Mustafa Dikici ikilisi ise üçüncü oldu. S3 ve S4 Klasmanı'nda dereceye girenler S3 klasmanında İsmail Ayhan ve Levent Köremezler birinci, Özgür Yaprak ve Hasan Armutçu ikinci, Zeki Karaçaylı ve Engin Bal ikilisi üçüncülüğü elde ederken, S4 klasmanında Erdoğan kovancı ve Halil İbrahim Elieyi birinci, Mustafa Saray ve Samet Zurnacı ikilisi ise ikinci oldu. Genel Klasman'da dereceye girenler Genel klasmanda Erdoğan Kovancı ve Halil İbrahim Elieyi ikilisi birinci olurken, İsmail Ayan ve Levet Köremezli ikilisi ikinci, Mustafa Saray ve Samet Zurnacı ikilisi ise üçüncü oldu. Dereceye girenlerin kupaları, Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi'nde düzenlenen törenle Vali Kemal Çeber, Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Refik Polat tarafından verildi.