Kampüs

KBÜ Demir Çocuk Anaokulunda Kur'an-ı Kerim'e Geçiş Töreni

Karabük Üniversitesi Çocuk Gelişimi Uygulama ve Araştırma Merkezine bağlı Demir Çocuk Anaokulunda eğitim gören 40 çocuk için Kur'an-ı Kerim'e geçiş töreni düzenlendi. Karabük Üniversitesi Çocuk Gelişimi Uygulama ve Araştırma Merkezine bağlı Demir Çocuk Anaokulunda eğitim gören 4-6 yaş grubu 40 öğrenciye yönelik düzenlenen programda Kur'an-ı Kerim'e geçiş töreni düzenlendi. Programa, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Çocuk Gelişimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Mücahit Yuvacı, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Programda, eğitim alan çocuklar öğrendikleri ayetleri, duaları ve hadisleri okudu.  Törende konuşan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, "Rektörlüğümün son günlerinde böyle bir tören benim için çok duygusal bir tören oldu. Bu çalışmayı Mücahit Hocam ve Dilek Hocamla birlikte başlatmıştık. Kur'an-ı Kerim eğitimi verme işi, Rektörlüğüm döneminde benim belki de en çok gurur duyacağım işlerimden birisi. Çocukların bugün böyle dillerinin ucuyla da olsa bir şeyler söylemeleri inanılmaz, benim için duygusal bir andı. Allah çocuklarımızı güzel ahlaklı insanlar eylesin. Onları hiçbir zaman doğruluktan, haktan, doğru yoldan ayırmasın. Çocuklarınızı böyle güzel yetiştirdiğiniz için hepinizi tebrik ediyorum” dedi. Programın ardından Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat tarafından öğrencilere Başarı Belgesi ve Kur'an-ı Kerim takdim edildi.   Editör: Arş. Gör. Fatma Sena YAMAN / Haber: Yasin ALDEMİR / Fotoğraf: Erdal ÇITAK / Kamera: Mahmut GÜMÜŞ-Kaan KAYMAZ Kurumsal İletişim Merkezi Koordinatörlüğü (KİMER)