KBÜ'de Özel Yetenek Sınavları Başladı

Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim, Müzik ve Grafik Tasarımı Bölümlerinde özel yetenek sınavları başladı. Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesinde (SFTGSTF) 2022-2023 eğitim-öğretim yılı için Resim, Müzik ve Grafik Tasarımı bölümlerinde özel yetenek sınavları yapılmaya başlandı.  İnternet üzerinden 29 Ağustos – 7 Eylül 2022 tarihlerinde ön başvurusu alınan öğrenciler için Resim, Müzik ve Grafik Tasarımı bölümünde özel yetenek sınavları, fakültenin konferans salonunda, stüdyolarında ve atölyelerinde gerçekleştiriliyor.  Resim ve Grafik Tasarımı bölümlerine toplamda 171 öğrencinin başvurduğu ve başvuran öğrencilerin gireceği özel yetenek sınavları Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesinin  stüdyolarında yapılmaya başlandı. İlk olarak öğrenciler sınavın birinci aşaması ve iki bölümün ortak olarak uygulayacağı sınav olan modelden desen kategorisinde imtihan edilecek. İkinci aşamada ise iki farklı bölüm de kendi alanlarına dair sınavlarını uygulayacak. Fakültenin konferans salonunda gerçekleştirilen Müzik Bölümü özel yetenek sınavı iki gün sürecek ve 131 öğrenci KBÜ'de Müzik eğitimi almak için yarışacak. Müzik Bölümü özel yetenek sınavına katılacak olan öğrenciler Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve Genel Müzik olmak üzere üç kategoride sınava girebilecek.  Adaylar; müziksel işitme, ezgisel bellek, ritmik bellek, müziksel okuma, müziksel söyleme ve müziksel çalma aşamalarında yeteneklerini sergileyecek. Özel yetenek sınavlarının tamamlanmasının ardından oluşan puan sıralamasıyla kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenciler 19-21 Eylül 2022 tarihlerinde kayıt yapabilecek.