KBÜ ile MSYD İş Birliği

Karabük Üniversitesi, Mülteciler ve Sığınmacılarla Yardımlaşma Dayanışma ve Destekleme Derneği heyetini Safranbolu'da ağırladı. Mültecilerin, KBÜ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde sektörün ihtiyaç duyduğu çeşitli mesleki eğitimler almasını sağlamak amacıyla imzalanan protokol kapsamında MSYD tarafından, KBÜ' ye ziyaret gerçekleştirildi. Karabük üniversitesi bünyesinde, Mülteciler ve Sığınmacılarla Yardımlaşma Dayanışma ve Destekleme Derneği (MSYD) ile imzalanan protokol kapsamında, Karabük' te Yabancı ve Uluslararası Koruma Kanunu kapsamında ikamet eden göçmen, sığınmacı ve şartlı mültecilerin mesleki gelişimlerini sağlayabilmek amacıyla 2,5 aydır devam eden “Mobilyacı”, “Elektrikçi” ve Kaynakçı” eğitimlerini yerinde görmek ve incelemelerde bulunmak üzere MSYD Proje müdürü Buruç PARLAK ve beraberindeki MSYD’ nin proje partnerlerinin yetkililerinden oluşan Dr. Moez RAJWANİ, Shakeel HİJRİ, Jamal NAZARİ beyefendilerden oluşan heyet Karabük Üniversitesi (KBÜ)' yü ziyaret ettiler.  Heyete KBÜ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KABÜSEM) Müdürü Doç. Dr. Gökhan Sur ve KABÜSEM Müdür yardımcısı Oğuzhan Menemencioğlu eşlik ederek “Kaynakçı” ve “Elektrikçi” eğitimlerinin düzenlendiği TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu ve “Mobilyacı” eğitiminin düzenlendiği Safranbolu Şefik Yılmaz Dizdar Meslek Yüksekokuluna ziyaret gerçekleştirdiler. Ziyarette, eğitim ortamları incelendi, eğitmenler ve kursiyerlerle bilgi alışverişinde bulunuldu. Tarihi Safranbolu’da bulunan Karabük Üniversitesi Uygulamalı Konukevinde KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar ile toplantı gerçekleştiren heyet görüş alışverişinde bulunarak imzalanan protokol kapsamında alınan yolu değerlendirdiler. Görüşmeler sonrasında göçmen, sığınmacı ve şartlı mültecilerin mesleki gelişimlerine yönelik faaliyetlerin arttırılması yönünde görüş birliğine varıldı.  İmzalanan protokol sonrası ilki gerçekleşen değerlendirme ziyareti hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.