KBÜ İşletme Fakültesinde Akademik ve İdari Kurul Toplantısı Yapıldı

Karabük Üniversitesi İşletme Fakültesi tarafından düzenlenen 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Akademik ve İdari Kurul Toplantısı, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Karabük Üniversitesi İşletme Fakültesi tarafından düzenlenen 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Akademik ve İdari Kurul Toplantısına, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın yanı sıra Rektör Yardımcısı İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elif Çepni,  Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Bayram, Karabük Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Samet Nohutçu, İşletme Fakültesi Bölüm Başkanları, akademik ve idari personel katıldı.

Akademik ve İdari Kurul Toplantısında 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılında yapılacak ve yapılması planlanan çalışmalar, akademik ve idari personelle ilgili gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Akademik ve İdari Kurul Toplantısında konuşan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, bilimsel gelişmenin üniversite için taşıdığı önemi vurguladı. Kırışık, “Bilimsel gelişme bizim için çok önemli. Çünkü bilimsel başarıya çok büyük bir önem veriyoruz. Birinci ve en önemli vazifemiz bilimsel gelişme seviyemizi üniversite olarak ve Türkiye olarak arttırmaktan geçiyor. Bizim ana hedefimiz ve amacımız toplumun, ülkemizin sorunlarını çözecek, hatta daha ötesinde insanlığın çözüm bekleyen sorunlarını çözecek, gelişimi sağlayacak faydalı, yararlı bilgi üretmektir. Bunu bilimsel gelişme ile sağlayabiliriz ve bilim toplum içindir. Bilim kendi içerisinde işleyen bir mekanizma değildir. “Bilim toplum için, topluma fayda ve yarar üreten bir bilgidir, bir üretim kaynağıdır” dememiz gerekiyor. Bilimin ana amacı olan sorunları çözme ya da var olan bir durumu geliştirme konusunda bir problem bulup, bu problemi çözmeye yönelik ya da geliştirmeye yönelik adımlar atmamız, bilimsel bilgi üretmemiz gerekiyor” dedi.

Prof. Dr. Kırışık, üniversitenin sosyal bilimler alanında da öne çıkmak istediğini vurgulayarak , “Sosyal bilimler sahasını özellikle harekete geçirmek istiyoruz, çok önemsiyoruz. Sosyal bilimci olarak sosyal bilimleri çok önemsiyorum. Sosyal bilim denilince de en önemli fakültelerimizden birisi işletme fakültemiz. Bir tarafıyla topluma dokunurken, bir tarafıyla sanayiye, ticarete dokunuyor. Bu anlamda mühendislikle sosyal bilimi birleştiren en önemli gücümüz aslında İşletme Fakültesi” diye konuştu.

Son iki ayda üniversitenin akademik başarılarında önemli bir yükseliş yaşandığını belirten Rektör Kırışık, “Akademik başarılarımızın ön plana çıktığı süreçleri yaşadık. Son iki aydır özellikle akademik başarılarımızda büyük bir patlama yaşıyoruz. Bu bizim için son derece kıymetli. Aynı zamanda öğrenci başarılarımızda, ödüllerimizde, akademisyen ödüllerimizde büyük bir patlama yaşıyoruz. İki aydır sürekli başarı haberlerimiz ön plana çıkıyor. Bu ortaya çıkan özgüvenin bir yansıması olarak akademik başarıya da pozitif etki ettiğini gözlemliyoruz. Türkiye'de bu akademik başarılarla ön plana çıkan ayrı bir konum ortaya koyan bir üniversite olarak şu anda çok bariz bir şekilde dikkat çekiyoruz. Bu bizim için son derece sevindirici bir gelişme” dedi

KBÜ Rektör Yardımcısı İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elif Çepni ise İşletme Fakültesinde yapılan çalışmlar hakkında bilgi verdi . Çepni, “Bugüne kadar neler yaptık, bugün nerede duruyoruz, nereye varmak istiyoruz, bugün burada konuşacağız. Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Kırışık’a katılımlarında dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

İşletme Fakültesinin 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Akademik ve İdari Kurul Toplantısı, görüş alışverişinde bulunulmasının ardından sona erdi.